Cum să alegeți cauciurile de vară de la SWS-Anvelope.ro
În acest articol vă vom spune de ce este atât de important să țineți cont de condițiile meteo atunci când alegeți anvelopele și ce fel de anvelope sunt cele mai bune.
De ce ar trebui să trec de la anvelopele de iarnă la cele de vară?
"Anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un compus de cauciuc mai moale, a cărui elasticitate, în contact cu asfaltul fierbinte, crește semnificativ. Din această cauză, aderența la drum se reduce, uzura benzii de rulare se accelerează, riscul de perforare a acesteia, atunci când trece peste un obstacol, crește, iar distanța de frânare crește." spune dl Bogdan manager magazin online SWS-Anvelope.ro
În plus, moliciunea excesivă afectează capacitatea de ținută de drum a mașinii. Prin urmare, pentru fabricarea anvelopelor de vară, se utilizează un compus mai rigid, cu un conținut mai mic de polimeri de siliciu.
Anvelopele de vară diferă de cele de iarnă și prin modelul benzii de rulare. Acesta are o direcție longitudinală pronunțată, caneluri mai înguste și lameluri de o altă configurație, ceea ce reduce riscul de hidroplanare, îmbunătățește aderența pe carosabil uscat și umed, asigură rezistența la deformare a anvelopei în timpul manevrelor, o distanță de frânare scurtă și o manevrabilitate excelentă. Vezi promotii la anvelope de vara aici.
10 sfaturi pentru alegerea și utilizarea anvelopelor de vară
Decizia de a schimba anvelopele trebuie luată în funcție de condițiile de exploatare a vehiculului, deoarece vremea din afara sezonului poate fi instabilă, cu schimbări semnificative de temperatură între zi și noapte. Prin urmare, dacă, de exemplu, utilizați vehiculul în principal dimineața și seara, nu vă grăbiți să montați anvelope de vară. Este mai bine să așteptați până când temperatura medie zilnică ajunge la 5-7°C și devine stabilă.
Atunci când utilizați anvelope vechi, asigurați-vă că verificați grosimea rămasă a benzii de rulare. Aceasta nu trebuie să fie mai mică de 2,5-3 mm. În caz contrar, aderența la drum va fi insuficientă.
Deoarece anvelopele de pe puntea motoare se uzează mai mult, schimbați anvelopele față și spate la următoarea schimbare; iar dacă profilul benzii de rulare permite, schimbați-le și pe cele din dreapta și din stânga. Acest lucru va contribui la manevrabilitatea autovehiculului și va crește durata de viață a anvelopelor. În cazul în care pe o axă se folosesc anvelope vechi, iar pe cealaltă axă se folosesc anvelope noi, se recomandă ca anvelopele noi să fie instalate pe roțile motoare.
La alegerea anvelopelor noi, este important să se selecteze modelul corect al benzii de rulare, în conformitate cu condițiile de funcționare a vehiculului. De exemplu, pentru o conducere liniștită, sunt suficiente anvelopele simetrice cu model non-direcțional.
Acestea sunt ieftine, au caracteristici bine echilibrate și pot fi inversate. Anvelopele cu profil asimetric al benzii de rulare sunt cele mai versatile. Ele asigură capacitatea de ținută de drum a mașinii atât pe suprafețe uscate, cât și pe suprafețe umede, deci sunt excelente pentru condusul sportiv. Anvelopele cu model direcțional sunt indispensabile în zonele ploioase, deoarece sunt foarte rezistente la hidroplanare.
Cu cât anvelopele sunt păstrate mai mult timp în depozit, cu atât durata lor de viață este mai scurtă, deoarece cauciucul tinde să îmbătrânească. Prin urmare, este recomandabil să cumpărați produse fabricate nu mai devreme de 1-2 ani.
Anvelopele rigide, toate celelalte lucruri fiind egale, sunt mai rezistente la uzură. Prin urmare, în cazul în care un vehicul parcurge o distanță mare în fiecare zi, este mai bine să le acordați prioritate. Dar, în același timp, trebuie remarcat faptul că cauciucul moale are o aderență mai bună.
Pentru jantele din aliaj ușor, trebuie selectate anvelope cu un indice de încărcare ridicat. Astfel de produse sunt mai puțin predispuse la înțepături în pereții laterali, dar provoacă o ușoară creștere a consumului de combustibil.
Schimbarea roților în asamblare este mult mai rezonabilă și mai convenabilă din punct de vedere economic decât înlocuirea anvelopelor în sine. În primul caz, puteți face singur lucrarea. În plus, probabilitatea de a deteriora anvelopa în timpul demontării și montării este redusă.
Atunci când alegeți dintre dimensiunile de anvelope recomandate de producătorul de automobile pentru utilizarea în timpul sezonului cald, vă recomandăm să acordați prioritate celor late. O astfel de anvelopă are un punct de contact mai mare. Rețineți însă că propensiunea sa la hidroplanare poate fi, de asemenea, mai mare.
Anvelopele vă vor servi o perioadă lungă de timp dacă optați pentru produse ale unor mărci renumite precum Continental, Bridgestone, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Cooper. De regulă, pe lângă facilitățile de producție și locurile de testare, acești producători au propriile centre de cercetare, astfel încât dezvoltă și implementează în mod activ tehnologii inovatoare. Gama lor de produse cuprinde numai anvelope fiabile, de înaltă performanță, de înaltă calitate și sigure.
Concluzie
Calitatea și fiabilitatea anvelopelor afectează în mod direct siguranța traficului rutier. De ele depind manevrabilitatea vehiculului, capacitatea sa de ținută de drum, performanțele off-road, distanța de frânare. Prin urmare, alegerea anvelopelor trebuie abordată cu responsabilitate. Respectați recomandările constructorului auto și sfaturile noastre, pentru a evita greșelile atunci când cumpărați și utilizați anvelopele. Citeste mai mult despre cum sa alegi anvelopele de vara aici.