Comunicate de Afaceri

Alukoenigstahl incheie un an sub semnul sustenabilitatii

Primul eveniment semnificativ a fost expozitia BAU de la Munchen, ocazie in care ne-am intalnit cu partenerii nostri - Schuco, Jansen si Warema - care si-au dovedit, din nou, forta si puterea de inovare. Conceptele si produsele prezentate cu aceasta ocazie ne vor sustine in continuare in angajamentul nostru fata de sustenabilitate, pentru a raspunde cerintelor Green Deal-ului european.

Cu initiativa Schuco Carbon Control, punem la dispozitia tuturor celor implicati in real estate un instrument care face controlabila realizarea unei anvelope de cladire prietenoase cu clima. Astfel, cladirile raman investitii de viitor care pot indeplini cerintele legale chiar si dupa 2030, 2045 si 2050. Acest pachet de servicii permite coordonarea produselor Schuco cu atingerea obiectivelor decarbonizarii. Astfel, investitorii, arhitectii si constructorii au la dispozitie un nou instrument care le permite sa controleze in mod activ valoarea CO2-ului in functie de fiecare proprietate in parte si, astfel, sa urmeze calea spre neutralitatea climatica in industria constructiilor.

Eforturile partenerilor nostri, producatori de sisteme arhitecturale, in directia  decarbonizarii si sustenabilitatii sunt recunoscute si de catre organizatii independente. Institutul Bauen und Umwelt e.V. a verificat si atestat certificatele EPD Schuco pentru cele trei clase de aluminiu: standard, Low Carbon (LC) si Ultra Low Carbon ( ULC). Astfel LC are o valoare GWP de 4,47 kg CO2e/kg profil de aluminiu, iar ULC are o valoare GWP de 2,27 kg CO2e/kg de profil de aluminiu si contine cel putin 75% materiale reciclate.

Partenerul nostru Jansen este singurul producator de sisteme de otel care ofera EPD-uri specifice pentru fiecare produs in parte. Profilele de otel de la Jansen au o amprenta CO₂ de 1,6 kg CO₂e /kg de otel. Acestea sunt emise de catre IBU si Dutch NIBE, dupa verificarea de catre o terta parte.

Solutiile Alukoenigstahl au sustinut mereu si constructiile din Romania. Numeroase proiecte care au obtinut certificari de sustenabilitate beneficiaza si de solutii Schuco de anvelopare. Acest lucru a fost recunoscut si la prima editie a Green Gala Awards, din octombrie 2023, al carei juriu a acordat sistemelor Schuco FWS 50 pentru pereti cortina trofeul Sustenabilitatii.

Un alt moment semnificativ din aceasta perioada a anului a fost incheierea competitiei de alergare organizate de concernul Alukoenigstahl, Virtual Run, in urma careia au fost plantati 2000 de arbori (prin organizatia Grow my Tree).

Nu putem incheia aceasta retrospectiva sub semnul sustenabilitatii in constructii fara sa amintim participarea Alukoenigstahl la expozitiile nZEB Goes Passive din Cluj Napoca si Saptamana nZEB din Bucuresti. Este remarcabil interesul acordat de investitori mici si mari  si de arhitecti pentru tehnologiile menite sa construiasca un viitor mai verde.

Atilla Beer, Country Manager Alukonigstahl Romania si Moldova: „Din punct de vedere economic, 2023 a fost, fara indoiala, un an provocator. Circumstante globale ne-au pus in fata unor situatii neasteptate, dar cu toate acestea am reusit sa mentinem stabilitatea companiei si cifra de afaceri la nivelul din 2022. Privim provocarile ca pe oportunitati de a continua sa ne dezvoltam si sa crestem. La ALUKONIGSTAHL suntem pregatiti sa facem mereu fata oricaror situatii care apar.”

In 2020, Alukoenigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 28 de ani de activitate din Romania, Alukoenigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale: U Center, Swisshotel, Hotel Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, Ana Tower, Globalworth Square, SkyTower, GlobalworthTower, in Bucuresti, UBC Iasi, Cluj si Timisoara. Dezvoltari rezidentiale precum Cortina 126, Nusco City, City Point, Luxuria Residence, Isho Living, Sea On Mamaia, Nordis Mamaia, One Mamaia Nord, Wings Cluj, Cortina North fac parte, de asemenea, din referintele companiei. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukoenigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei www.alukoenigstahl.ro, pe tamplarie.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication & PR SRL

Cauta

Categorii populare