Tijele filetate, sisteme eficiente si flexibile pentru prindere, fixare si imbinare
Exista diverse domenii de activitate in care folosirea unor piese si sisteme de prindere, imbinare sau fixare este absolut indispensabila. De multe ori sunt folosite suruburile standard, atunci cand dimensiunea acestora se potriveste lucrarilor sau operatiunilor specifice. Atunci cand suruburile standard nu se pot folosi, trebuie sa apelam la solutii alternative care se vor adapta nevoilor unor dimensiuni diferite.
Tijele filetate corespund acestor nevoi datorita faptului ca se pot adapta in functie de dimensiunile specifice operatiunilor din proiectul in care se doreste utilizarea lor. Pe piata de profil sunt disponibile mai multe tipuri si modele de tije filetate. Din acest punct de vedere aceasta piesa pentru prindere si fixare denumita tija filetata se poate dovedi foarte eficienta pentru multe proiecte, lucrari si aplicatii.
Tijele metalice filetate - sisteme pentru prindere si fixare
Daca pana acum ai folosit preponderent suruburi cu dimensiuni standard, tijele filetate sunt piesele care se pot folosi pentru prinderea si fixarea mai multor categorii de structuri sau materiale cu ajutorul filetului continuu. Flexibilitatea acestor piese si componente este data de faptul ca tijele metalice pot fi taiate exact dupa dimensiunea necesara pentru diferitele lucrari sau operatiuni specifice.
Utilizarea tijelor metalice se poate face in variate moduri, fie ca vorbim despre prinderea, fixarea si imbinarea componentelor pentru structuri din lemn de diferite dimensiuni, structuri metalice pentru constructii suspendate sau alte lucrari similare. Ca urmare a faptului ca tijele filetate se pot adapta la dimensiunea necesara pentru fiecare lucrare executata nu presupune ca acestea nu au anumite standarde
Spre exemplu DIN 975 de tija filetata vine cu dimensiunea de 1 metru, respectiv 2 metri in lungime. In schimb grosimea tijei filetate variaza de la cativa milimetri si pana la dimensiunea de cativa zeci de milimetri. Materialul folosit pentru o tija filetata este otelul. Acest material asigura faptul ca aceste sisteme de prindere si fixare sunt foarte durabile si rezistente la coroziune si la factorii externi. Nu doar ca vorbim despre piese confectionate din otel, dar si despre faptul ca otelul este acoperit cu zincat.
Avand in vedere ca discutam despre piese si componente folosite pentru fixarea si prinderea tijelor metalice, este important de punctat faptul ca doar tijele metalice filetate nu sunt suficiente pentru prindere, fixare si imbinare. Sunt necesare inclusiv saibe si piulite care sa fie adaptate la dimensiunea unor tije cu filet.
In consecinta, atunci cand sunt cumparate tijele filetate, este nevoie si de achizitionarea unor saibe si piulite adecvate pentru lucrarile care urmeaza a fi desfasurate. Tijele filetate sunt usor de instalat sau de montat, iar prinderea realizata cu ajutorul acestora este una solida.
Gaseste un furnizor autorizat de tije metalice filetate
Indiferent de proiectul pentru care ai nevoie de sisteme de prindere si imbinare de tipul tijelor filetate, este recomandat sa te adresezi unui furnizor autorizat de astfel de sisteme. RoFix Instal este un astfel de furnizor autorizat in comercializarea de astfel de sisteme de prindere si fixare.
Poti cauta modelul de tija filetata potrivit in oferta disponibila pe www.rofixinstal.ro.