Comunicate de Afaceri

Lucruri pe care să nu le spui ca Client de Web design

Există anumite fraze pe care le auzim din când în când ca agenție digitală și de fiecare dată când o facem, inimile ni se scufundă puțin. Dar cele mai multe dintre acestea apar pentru că clienții nu sunt siguri cum să-și comunice gândurile. Iată cele 13 care apar cel mai des și cum să le eviți.

„Acest design nu mă uimește”

 • Ce înseamnă clientul (de obicei)
  nu sunt surprins de acest design.
 • Ce aude agenția dvs.
  Aruncă toată planificarea atentă, doar dă-mi ceva strălucitor.

Când vine vorba de a privi imaginile, clienții pot uita uneori pentru ce este site-ul lor și pot decide că vor să renunțe la strategia atent elaborată pentru ceva strălucitor.

Asta se întâmplă adesea pentru că conceptul care ți se prezintă nu este o surpriză pentru tine. 

Va arăta ca wireframe care vi s-a dat.

Va folosi culorile și fonturile din logo-ul și brandingul dvs.

Pentru că ați văzut toți pașii care au condus la prezentarea designului, nu va fi o dezvăluire șoc și, uneori, clienții se pot simți puțin dezamăgiți ca urmare.

Și asta duce la a cere lucruri vagi, nedefinite precum „wow” și „pop”. 

Procesul nostru de web design nu se referă doar la urmărirea ultimelor tendințe de design , ci este despre crearea a ceva care este personalizat pentru afacerea dvs.

Există un motiv pentru care am pus toate aceste baze și asta pentru că încercăm să creăm un produs web care să se adreseze publicului țintă și să-l încurajeze să folosească serviciul dvs.

Un elefant monociclist care jonglează cu produsele tale ar putea avea factorul „wow”, dar îți va aduce de fapt mai multe afaceri sau este o distragere a atenției de la obiectivele principale ale site-ului?

De aceea, designul nu ar trebui să fie un șoc pentru tine. De fapt, dacă este, probabil că a existat o greșeală serioasă de comunicare undeva de-a lungul liniei.

Și dacă încă nu îți plac imaginile sau crezi că nu sunt în conformitate cu ceea ce ai planificat, atunci încearcă să fii clar care este problema. 

Este imaginea? Culoarea? Mesageria? Schema? 

Nu trebuie să găsiți o remediere, dar articularea exactă a ceea ce este greșit oferă agenției dvs. șansa de a înțelege de ce ceva nu funcționează pentru dvs. și de a căuta modalități de a-l rezolva.

Ce să spun, în schimb
, nu sunt sigur despre acest element specific, ne putem asigura că este potrivit pentru publicul nostru țintă?


„Poți să faci logo-ul mai mare?”

 • Ce înseamnă (de obicei) clientul
  Ne dorim cu adevărat recunoașterea mărcii.
 • Ce aude agenția dvs.
  Logo-ul este mai important decât site-ul web.

Mărirea logo-ului este o altă solicitare clasică și una care a câștigat infamie în industria designului. 

În general, dimensiunea logo-ului este aleasă cu grijă de către designeri, astfel încât să fie clară, recunoscută și perfect echilibrată cu restul site-ului și al navigației. 

Ceea ce nu înseamnă că nu poate fi făcut niciodată un pic mai mare, dar este important să te gândești cât de mare te aștepți să fie logo-ul și de ce vrei să fie mai mare în primul rând.

Gândiți-vă la care sunt cele mai populare site-uri web online și cât de recunoscut este marca lor. Și acum uită-te la site-ul lor și uită-te la dimensiunea logo-ului lor. 

De exemplu, clienții au cerut ca întreaga imagine a eroului să fie doar sigla lor. Acum, aceasta nu este o idee bună din mai multe motive, cel mai mare fiind că îți pierzi ocazia de a vorbi cu clienții tăi pentru a le striga pur și simplu numele tău.

Nu este ideal.

Dar dacă sunteți îngrijorat că marca dvs. într-adevăr nu apare, încercați să comunicați asta echipei de design. Dar gândește-te de două ori să dai temutei solicitări de a „Mări logo-ul”

„Fă doar la fel ca <compania de succes>”

 • Ce înseamnă clientul (de obicei)
  Acest site este un succes, vreau să reproduc acel succes.
 • Ce aude agenția ta
  Dacă copiez Facebook, voi fi miliardar până marți.

Acest lucru poate fi un pic un semnal roșu pentru agenții și, de obicei, fie pentru că clientul nu înțelege pe deplin cum funcționează site-urile web, fie pentru că agenția a înțeles greșit intențiile clientului.

Cheia aici este să fii un client cu un plan. 

Dacă creați un site care este similar cu altul, dar are un USP cheie, un public de nișă, o strategie de marketing, finanțare sau un plan de afaceri detaliat, atunci este posibil să aveți un proiect grozav la îndemână. 

Dar dacă credeți că simpla copiere a unui site web de succes este o scurtătură către succes, atunci veți fi foarte dezamăgiți.

Dacă doriți ca designul dvs. să fie identic cu un alt site, atunci fiți conștient de faptul că aceasta este o încălcare a drepturilor de autor, iar o agenție cinstită nu va fi niciodată de acord să facă asta.

Și oricum, nu vei reuși niciodată dacă site-ul tău arată exact ca al altcuiva. În schimb, fă-ți timp pentru a scrie o scurtă descriere a site-ului și asigurați-vă că menționați concurentul sau site-ul care vă place ca parte a acestuia.

Trebuie să ieși în evidență, nu să te amesteci.

Ce să spun, în schimb
, am un plan de afaceri pentru a transforma acest serviciu pentru acest public . SAU îmi place aspectul și senzația acestui site, putem crea ceva în același sens?


„Doar obțineți fotografii de la Google”

 • Ce înseamnă clientul (de obicei)
  nu știu de unde să obțin imagini.
 • Ce aude agenția dvs.
  Folosiți orice imagini de calitate slabă pe care le puteți fura.

Fotografia pe un site web este importantă. Alegerile proaste de fotografie pot strica un design grozav de site web, așa că alegerea fotografiilor bune pentru un site web este vitală.

Fotografia personalizată, realizată în scop este ideală, dar asta nu este întotdeauna fezabil. Deci, dacă nu vă furnizați propria dvs., agenția dvs. va trebui să poată obține imagini cu licență. 

Simțiți-vă liber să găsiți imagini care vă plac stilul pe Google, care vă pot ajuta să direcționați agenția către tipul potrivit de imagini, dar de obicei nu puteți să copiați acele imagini fără licență.

Doar pentru că apare ceva în căutarea Google nu înseamnă că este gratuit de utilizat. Chiar dacă sunteți o afacere mică, sunt șanse să ajungeți să fiți prins și să fiți rugat să plătiți o tranzacție mare pentru a preveni acțiunile în instanță.

Am văzut cum se întâmplă de nenumărate ori.

Deci, dacă utilizați imagini de stoc, întrebați agenția dvs. ce biblioteci folosesc și asigurați-vă că selectați imagini de acolo.

Ce să spun, în schimb
, am găsit câteva fotografii care îmi plac, poți găsi altele similare din biblioteca ta de stoc?


„Nu pot face conținutul până nu văd designul”

 • Ce înseamnă Clientul (de obicei)
  Nu știu cum să scriu/structurez conținutul site-ului și nu vreau ca acesta să rețină proiectul.
 • Ce aude agenția dvs.
  Începeți acum cu designul și apoi reproiectați totul din nou, odată ce conținutul este scris și nu se potrivește.

Acum, acesta este unul dintre acele lucruri în care o mare parte din stres poate fi eliminat prin implementarea unui plan foarte bun.

De exemplu, dacă agenția dvs. face un exercițiu de sortare a cardurilor cu dvs., atunci ar trebui să aveți o structură bună pentru conținutul dvs. înainte de începerea designului.

Acest lucru poate fi foarte util, deoarece este o sarcină descurajantă să scrieți conținutul site-ului. Poate fi foarte greu să știi de unde să începi, darămite cum să structurezi textul.

Dar dacă aveți o structură la loc, TU ȘI agenția ta lucrezi la același plan, așa că încadrarea conținutului în design va fi foarte ușoară.

Dacă nu veți face niciun conținut până când designul este complet, atunci va trebui să scrieți în design.

Acum, acest lucru nu este deloc imposibil. De fapt, este o mare parte din ceea ce fac în fiecare zi. Dar de fapt trebuie să scrieți ÎN design. Cu limite de cuvinte și caractere bazate pe lorum ipsum care este acolo ca substituent.

Dar chiar și în acest fel trebuie să fi făcut mai întâi exercițiul de sortare a cardurilor. 

În caz contrar, veți scrie pentru a se potrivi designului și veți descoperi că nu există nicio secțiune sau pagină pentru conținut cu adevărat important sau că lucrurile sunt în locul sau în ordinea greșită.

Deci, fie că proiectați în funcție de conținut, fie că scrieți în design, trebuie să aveți un plan complet de conținut în prealabil. Altfel, cineva va trebui să refacă tot ce a făcut. 

Și dacă aceasta este agenția ta, fii pregătit pentru un cost suplimentar.

Dacă sunteți cu adevărat îngrijorat de crearea propriului conținut, chiar și cu planul dvs. în vigoare, de ce să nu citiți ghidul nostru rapid pentru textul fantastic al site-ului.

Ce să spunem în schimb
Vom face conținutul pe baza structurii pe care am convenit în planificare.


— Poți să o faci mai repede?

 • Ce înseamnă (de obicei) clientul
  că am un termen limită pe care aș dori să-l îndeplinesc.
 • Ceea ce aude agenția dvs.
  Magic funcționează mai repede.

Atunci când agenția dvs. vă oferă un interval de timp pentru ceva, ea nu ia doar în calcul numărul de ore dedicate în mod special lucrării proiectului dvs.

Sunt șanse ca dvs. să nu fie singurul proiect la care lucrează, ca să nu mai vorbim de faptul că alți clienți ar putea fi contactați în orice moment cu modificări sau actualizări urgente.

Și asta înainte să te gândești la toate lucrurile suplimentare care încetinesc un proiect, cum ar fi feedback-ul, planificarea, revizuirile, colectarea de active etc.

Și marele secret este că asta ține mai ales de tine.

Dacă puteți furniza informații, active și feedback rapid, atunci sunt șanse ca proiectul dvs. să fie finalizat la timp sau chiar puțin mai repede decât ați anticipat.

Dar agenția ta nu poate „lucra mai repede” în mod magic. 

Dacă vă așteptați la asta, atunci le cereți să facă una dintre următoarele:

 • Amânați munca celorlalți clienți
  Acest lucru este de obicei exclus, cu excepția cazului în care au o muncă care nu este sensibilă la timp.
 • Sari peste etapele importante, cum ar fi planificarea sau testarea utilizatorului
  .
 • Plătește personalul suplimentar pentru a face ore suplimentare
  Dacă vrei asta, fii pregătit să plătești mai mult. Sau pentru agenția dvs. să vă refuze proiectul.

Așa că asigurați-vă că sunteți direct în legătură cu orice termene limită pe care le puteți avea (nu le trimiteți doar agenției dvs. la jumătatea proiectului), deoarece ar putea fi un factor cheie atunci când vă gândiți la alegerea unei agenții de design .

Și mai important, gândiți-vă dacă produsul dvs. web TREBUIE să fie gata până la acea dată (și de ce) sau dacă preferați să fie gata până atunci.

Ce să spun în schimb
Acesta este termenul meu limită, putem lucra până la asta?


„Avem nevoie de control total asupra site-ului”

 • Ce înseamnă Clientul (de obicei)
  Trebuie să facem actualizări regulate.
 • Ce aude agenția dvs.
  Vom distruge acest site web în 6 săptămâni de la lansare.

De obicei, ceea ce clienții înțeleg cu adevărat prin asta este că doresc să își poată actualiza și dezvolta site-ul web. 

Aceasta este o solicitare perfect normală și, în funcție de ceea ce aveți nevoie exact, ați putea dori doar zone de conținut editabile, posibilitatea de a construi pagini noi sau de a putea adăuga plugin-uri.

Dar dacă doriți cu adevărat control TOTAL, inclusiv schimbarea machetelor, culorilor și fonturilor, atunci trebuie să înțelegeți că asta are un cost de design. 

Controlul total înseamnă să vă oferim un cadru pe care îl puteți schimba complet după bunul plac. Ceea ce înseamnă că site-ul trebuie să fie suficient de simplist pentru a fi flexibil.

Ca să nu mai vorbim că veți avea nevoie de capacitatea sistemului back-end pentru a gestiona această flexibilitate.

În esență, dacă vrei un control total, probabil că ești mai bine cu un site șablon decât cu un design la comandă.

De cele mai multe ori, clienții care solicită control total sunt oameni care nu doresc să fie nevoiți să se întoarcă la agenție pentru muncă suplimentară sau actualizări. 

De obicei, sunt clienți care au fost ucisi de o relație proastă cu o agenție înainte sau care nu doresc să se angajeze cu furnizorul lor după lansare.

În esență, aceasta este o problemă de încredere. 

Dacă nu aveți încredere în agenția dvs. pentru a crea un site web potrivit pentru dvs., care vă oferă flexibilitate de zi cu zi și asistență continuă, atunci s-ar putea să vă fie mai bine fără o agenție și să obțineți un șablon flexibil pe care îl puteți edita la va in schimb.

Ce să spun în schimb
Acestea sunt actualizările pe care dorim să le putem face în mod regulat, vom putea face asta în interior?


„Oferă-ne 2 opțiuni de design și vom alege”

 • Ce înseamnă clientul (de obicei)
  Ne facem griji că nu ne va plăcea designul.
 • Ce aude agenția dvs.
  Faceți un design despre care știți că este potrivit pentru proiect. Apoi un alt design complet diferit. Dar asta este la fel de corect și pentru proiect. Și să alegem în mod arbitrar între ele.

Principalul motiv pentru care nu vei primi mai multe concepte de la agenția ta nu este că este de două ori mai multă muncă (ceea ce este - și mai mult!), ci pentru că, dacă au făcut bazele, cercetarea și planificarea, atunci vin cu două concepte de design complet diferite este pur și simplu inutil.

Adesea, această solicitare apare deoarece un client este îngrijorat că va vedea conceptul și nu va plăcea.

Deci mai multe opțiuni este un pariu mai sigur, nu?

Dar trebuie să rețineți că cel mai bun site web pentru dvs. nu este neapărat cel care credeți că arată cel mai frumos - este cel la care clienții dvs. răspund.

Dacă agenția dvs. face planificarea, cercetarea și strategia pe care ar trebui să le facă, atunci când vă prezintă conceptul de design, vă vor lua în considerare deciziile pe care le-au luat și de ce le-au luat.

Acest lucru ar trebui să vă arate că au făcut alegerile potrivite pentru publicul dvs. țintă - care ar trebui să fie alegerile potrivite și pentru dvs.!

La urma urmei, site-ul tău web nu există, așa că poți admira cât de frumos este, este un instrument pentru a-ți crește și extinde afacerea (în timp ce arată și minunat!).

Ce să spunem în schimb
Explicați-ne cum luați deciziile de proiectare.


„Tu ești expertul, doar fă ceea ce crezi că este corect”.

 • Ce înseamnă clientul (de obicei),
  vreau să am încredere în judecata ta și să-ți permit să fii în control.
 • Ce aude agenția dvs.
  , nu vreau să lucrez pentru acest proiect.

Probabil crezi că unei agenții îi place să audă că ei sunt experții și că sunt responsabil.

Dar, de obicei, aceasta este un pic de îngrijorare.

De multe ori clienții spun asta pentru că știu că nu sunt experții, dar nu uitați, cu siguranță ești expertul în afacerea ta și clienții tăi.

Și agenția ta are absolut nevoie de implicarea ta, altfel nu pot ști ce este „dreptul”.

Implicarea ta, în special la începutul unui proiect, este absolut vitală și abia după această etapă agenția ta poate prelua cunoștințele pe care le-ai oferit și APOI „face ceea ce cred ei că este corect”.

Dar probabil că aveți și păreri vizuale. Deci, dacă cu adevărat nu suportați verde sau credeți că imaginile în stilul schiței sunt copilărești, vă rugăm să spuneți agenției dvs. 

La urma urmei, vrem să vă iubiți site-ul la fel de mult cum o vor face clienții. 

Ce să spunem în schimb
Iată o mulțime de informații despre companie, obiectivele noastre, clienții și serviciile noastre. Întoarce-te la mine dacă ai nevoie de altceva. De asemenea, urăsc rozul.


„Poți să-mi dai un citat rapid?”

 • Ce înseamnă clientul (de obicei),
  trebuie să am o idee cât ar putea costa asta.
 • Ceea ce aude agenția dvs.,
  voi lua decizia mea privind prețul și nimic altceva.

A afla cât costă un site web poate fi o durere corectă. Mai ales dacă proiectul tău web este puțin ieșit din comun.

Și o agenție bună nu va dori să vă ofere doar cel mai ieftin preț posibil pentru un site web. 

Ei vor să vă ofere un preț pentru crearea unui site web care de fapt va realiza ceea ce aveți nevoie.

Uneori, o mică investiție suplimentară poate fi diferența dintre un site care stă acolo și arată frumos și unul care inspiră clienții să interacționeze.

Și, în mod similar, agenția dvs. ar putea sugera să cheltuiți mai puțin în avans și să începeți cu o aplicație web mai mică și mai puțin complexă, astfel încât să vă puteți dezvolta și extinde pe baza feedbackului și interacțiunilor utilizatorilor.

Deci, cotația unei agenții de £y ar putea avea tot ce aveți nevoie pentru ca proiectul dvs. să fie un succes, chiar dacă nu ați cerut tot ceea ce includ.

Și cotația unei alte agenții de x £ ar putea bifa toate căsuțele pentru ceea ce ați cerut, dar nu va oferi ceea ce aveți nevoie.

Poate fi foarte greu de înțeles ce costuri implică crearea unui produs web.

Este important să vă gândiți cum să vă bugetați proiectul web . Doar cumpărăturile de preț pentru un site web este un joc cu adevărat dificil, este ca și cumpărăturile de preț pentru o casă - pur și simplu sunt prea multe variabile diferite care influențează acel preț. 

Dar pe scurt, nu este vorba doar de bani. Este ceea ce primești pentru acei bani. Și asta nu poate fi livrat sub forma unei cotații rapide.

Investiți puțin timp pentru a vorbi cu unele agenții pentru a obține o imagine completă a ceea ce oferă acestea va merita efortul.

Altfel, tot ce faci este să compari o casă de 100.000 lire sterline cu una de 1 milion de lire sterline. Și presupunând că primești același lucru.

Dacă sunteți într-adevăr în fazele incipiente, ar putea fi o idee bună să cereți agenției dvs. un cost bun sau un cost tipic de proiect. Aceasta înseamnă că nu vă pierdeți timpul (și al agenției) dacă sunteți amândoi depărțiți.

Ce să spun, în schimb
, mă aștept să investesc undeva în regiunea £x-£y în proiectul meu web, putem vorbi despre ce poți face pentru mine? 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare