Comunicate de Afaceri

Pași pentru a face consultația dvs. de web design un succes

O consultație de succes în design web este primul pas către un proiect web de succes. Citiți în continuare pentru a descoperi cele mai bune modalități de a vă pregăti pentru întâlnirea cu agenția potențială și de a vă ajuta să profitați la maximum de ea.

Atunci când alegeți o agenție de creație pentru proiectul dvs. web, consultanța inițială va fi probabil cel mai important factor în decizia dvs.

Această întâlnire ar trebui să fie modul în care afli exact ce vei primi de la agenția ta, cum funcționează și dacă prețurile și disponibilitatea lor sunt potrivite pentru tine.

Ar trebui să vă ofere o idee bună pentru atitudinea și cultura companiei de design, de asemenea, ceea ce poate fi incredibil de important - mai ales dacă sunteți în căutarea unui parteneriat pe termen lung.

Credem că cel mai bun mod de a vă pregăti pentru o consultație de web design cu adevărat de succes este să veniți pregătiți. 

Fiți pregătit cu puțină cercetare, o idee bună despre ceea ce doriți și câteva întrebări ucigașe pentru viitorii dvs. web designeri.

Pasul 1 - Rezervă o consultație!

Nu fi tentat să vă înscrieți la o agenție digitală înainte de a avea o conversație reală cu ei. 

Desigur, în vremurile Covid-19, întâlnirile în persoană pot să nu fie o opțiune, dar a avea o întâlnire virtuală sau chiar doar un apel telefonic este o necesitate absolută.

În mod ideal, un apel video este cel mai bun, deoarece facilitează un schimb mult mai bun de idei și înseamnă că puteți face lucruri precum partajarea ecranelor, priviți site-urile web ca grup și invitați mai multe persoane în conversație.

Un lucru la care ar trebui să ai grijă este o companie de design care să-ți trimită un preț, o propunere - sau, mai rău, un concept de design înainte de a avea o consultație reală.

Obținerea unui preț chiar înainte de a discuta despre proiectul web înseamnă că agenția în cauză a decis deja care va fi site-ul dvs. - înainte să vă vorbească efectiv despre asta.

Asemenea presupuneri vă pot face ca noul proiect să fie depășit chiar înainte de a începe, pierzându-vă timpul și banii.

Așadar, asigurați-vă că ați avut șansa de a descrie, dezbate și discuta proiectul și bugetul dvs. cu o consultare cu agenția potențială.

Pasul 2: Pregătește-ți rezumatul site-ului

Prima etapă în pregătirea pentru a întâlni o agenție de web design este să întocmești un brief pentru site -ul web .

Un rezumat al site-ului web vă va ajuta să vă modelați așteptările pentru proiect și vă va oferi agenției câteva informații de fundal despre afacerea dvs. și ce așteptați de la ei.

Ar trebui să explice care sunt motivațiile dvs. pentru proiect, dacă doriți să obțineți mai multe clienți potențiali, să adăugați noi funcționalități sau doar să îmbunătățiți modul în care se prezintă compania dvs. De asemenea, ar trebui să vă gândiți dacă veți avea nevoie de servicii suplimentare, cum ar fi marketingul digital sau  întreținerea site-ului web .

Dar amintiți-vă că rezumatul site-ului dvs. nu ar trebui să fie ca și cum le-ați oferi designerilor dvs. web instrucțiuni, ar trebui să fie un cadru care să-i ajute să vă înțeleagă obiectivele pentru proiect.

Așadar, este mai puțin ca și cum ai preda o rețetă și mai mult ca și cum ai descrie ceea ce ai în bucătărie. Apoi îl lași pe bucătar să decidă cum să-ți facă ceva delicios!

Este o idee bună să pregătiți acest brief pentru a trimite acest lucru potențialilor dezvoltatori de site-uri web înainte de a-i întâlni. Acest lucru le oferă posibilitatea de a trece prin asta, de a înțelege bine ceea ce doriți și de ce aveți nevoie și de a pregăti propriile întrebări și pentru dvs.

Pasul 3: Adună-ți bunurile

Unul dintre lucrurile care vă vor ajuta cu adevărat agenția de design web este să puteți vedea ce active ați adunat, precum și orice instrucțiuni de branding pe care le aveți.

De exemplu, dacă puteți afișa imaginile site-ului web planificate , agenția dvs. poate arunca o privire și vă poate anunța dacă acestea au dimensiunea și formatul potrivite. De asemenea, vă pot oferi feedback despre dacă sunt suficiente sau dacă este posibil să aveți nevoie de mai multe surse prin obținerea de fotografii suplimentare sau folosind imagini de stoc.

Dacă sunteți în căutarea companiei dvs. de site-uri web pentru a furniza materiale suplimentare de marcă, este grozav să luați și versiunile dvs. actuale la consultarea de proiectare.

Acest lucru este deosebit de important dacă doriți să aveți active precum șabloanele de prezentare. Posibilitatea de a vedea ce includ prezentările tale actuale oferă agenției tale o idee mult mai bună asupra domeniului acelei părți a proiectului.

Pasul 4: Partajați accesul

Dacă aveți deja un site web sau alt software pe care doriți să îl integrați cu site-ul dvs. web, poate fi incredibil de util să partajați accesul la acesta cu agenția dvs. digitală potențială.

De exemplu, dacă aveți anumite caracteristici și funcții în partea din spate a site-ului dvs., arătarea modului în care acestea funcționează în prezent vă poate ajuta agenția să înțeleagă de ce aveți nevoie și de ce așteptați în acest proiect.

Ei pot avea, de asemenea, câteva sugestii despre cum să îmbunătățească sau să îmbunătățească aceste capacități, pentru a face procesul mai rapid, mai eficient sau mai util pentru dvs.

Când vine vorba de integrări terță parte, din nou poate fi util pentru agenția dvs. să se poată conecta la acele conturi și să vedeți ce face software-ul pentru dvs., precum și cum este integrat. 

Un alt lucru util la care să partajați accesul este conturile dvs. Google Analytics și Google Search Console.

Chiar dacă nu doriți ca agenția dvs. să gestioneze SEO pentru dvs., posibilitatea de a vedea modul în care oamenii găsesc și folosesc site-ul dvs. poate fi o perspectivă fantastică asupra performanțelor site-ului actual. Acest lucru poate informa deciziile de proiectare și dezvoltare pentru noul proiect.

Pasul 5: faceți notițe

Vă ajută cu adevărat să luați notițe atunci când aveți o consultație de proiectare a site-ului web - mai ales dacă aveți mai multe la care să accesați.

Luarea de notițe vă va ajuta să vă amintiți ce întrebări le-a adresat fiecare agenție, ce sugestii au făcut și cum au răspuns la întrebările dvs.

Unul dintre lucrurile geniale despre luarea de notițe este că puteți folosi ceea ce ați învățat sau ceea ce au spus alți creatori pentru a vă îmbunătăți cunoștințele și întrebările pentru următoarea întâlnire.

De asemenea, s-ar putea să descoperi că există anumite întrebări la care nu ai un răspuns sau la care vrei să te gândești în timpul tău. A avea o înregistrare a acestui lucru poate fi util în continuare.

Pasul 6: Pune întrebări

Nu vă fie frică să puneți întrebări în timpul consultării - și nu mă refer doar la întrebări specifice despre proiectul dvs.

Dacă există lucruri pe care nu le înțelegeți sau despre care doriți să aflați mai multe, asigurați-vă că puneți întrebarea. 

Poate fi foarte revelator modul în care o agenție răspunde.

De exemplu, o întrebare pe care o primim foarte mult este „Faceți SEO ?”.

Răspunsul scurt este „da”. Dar asta nu răspunde corect la întrebare. 

Așa că, atunci când ni se pune această întrebare, de obicei luăm ceva timp pentru a explica puțin despre ce este cu adevărat optimizarea pentru motoarele de căutare. Vorbim despre diferitele aspecte ale SEO, cum ar fi SEO tehnic, marketing de conținut, SEO local și cercetarea cuvintelor cheie. 

Ne asigurăm că clientul înțelege despre ce întreabă și de ce este important înainte de a răspunde la întrebare.

Deci, a pune întrebări, evident, vă poate oferi răspunsurile de care aveți nevoie, dar vă ajută și să evaluați modul în care o agenție ar lucra cu dvs. 

Sunt ei genul de agenție care spune „da” fără a intra cu adevărat în ce înseamnă asta? 

Sau sunt genul de agenție care vrea să înțelegi ce ceri și ce vei obține din proces?

Pasul 7: Următorii pași

A avea un plan pentru ceea ce vrei să fie următorii pași este cu adevărat util atunci când alegi agenția de design potrivită.

Dacă știi că după această întâlnire te aștepți să primești o propunere cu costuri complete, sau o cifră de bază și o întâlnire ulterioară, sau un contract gata de semnat, atunci ar trebui să-i spui agenției clar că este ceea ce te aștepți.

Uneori se pot întoarce și spun „de fapt, trebuie să ne uităm mai întâi la x sau y”, sau că au nevoie de puțin timp în plus pentru a pregăti o propunere. Dar la sfârșitul întâlnirii, toată lumea ar trebui să știe care vor fi următorii pași și când se așteaptă să se realizeze.

Acești 7 pași vă vor ajuta să vă pregătiți pentru o întâlnire constructivă de web design. 

Oferind tot ceea ce ar putea avea nevoie agenției dvs., le oferiți cea mai bună oportunitate de a înțelege cu adevărat profunzimea și scopul proiectului dumneavoastră.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare