Comunicate de Afaceri

Sortarea cardurilor: Cum să creați harta site-ului perfectă

Indiferent cât de frumos este designul site-ului dvs., dacă conținutul dvs. este incomplet sau dezorganizat, nu vă veți îndeplini obiectivele. Intră, sortare carduri. Citiți mai departe pentru a afla cum această tehnică de cercetare poate ajuta la informarea unei hărți cuprinzătoare a site-ului, bazată pe nevoile dvs. de utilizator și de afaceri.

Un proiect web de succes depinde de conținut care este captivant, util și aranjat într-un mod care îi ajută pe utilizatori să găsească ceea ce au nevoie.

Indiferent cât de frumos este designul tău, dacă conținutul tău este incomplet sau dezorganizat, nu îți vei îndeplini obiectivele.

Aici intervine designul UX ; vrei să te asiguri că orice proiectezi ține cont de utilizatorul tău final, oferindu-i o experiență relevantă și semnificativă și permițându-i să găsească conținutul de care au nevoie. 

Planificarea conținutului este crucială, dar poate fi foarte dificil să faci orb. Cum știi de ce conținut vei avea nevoie fără o structură a site-ului web? Dar, pe de altă parte, cum creezi o structură de site web fără să știi ce conținut vei avea?

Ce este sortarea cardurilor?

Sortarea cardurilor este o tehnică de cercetare care ajută la planificarea conținutului pentru un site web sau o aplicație web. Se poate face de la distanță sau față în față, folosind fișe sau note post-it.

Funcționează prin scrierea unui card pentru fiecare subiect de conținut pe care îl doriți pe site-ul dvs. web, apoi gruparea și aranjarea acestora în pagini și secțiuni.

Metode de sortare a cardurilor

Există mai multe metode diferite pentru aceasta și le puteți combina și potrivi pentru a crea un proces care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Sortarea cardurilor utilizator versus sortarea cardurilor expert

Una dintre cele mai mari variații atunci când vine vorba de sortarea cardurilor, este să decizi dacă va fi condusă de utilizator sau de experți.

Sortarea cardurilor condusă de utilizator înseamnă că faceți procesul cu utilizatorii. Este o modalitate excelentă de a include testarea utilizatorilor chiar de la începutul proiectului, mai ales dacă nu aveți o idee clară despre ceea ce utilizatorii doresc să vadă, să cunoască și să facă pe site-ul dvs. web.

Dezavantajul este că utilizatorii au în vedere doar propriile lor obiective. Nu obiectivele de afaceri și nu obiectivele oricărui alt utilizator, care pot duce la viziunea tunelului.

Puteți atenua ușor acest lucru folosind o gamă largă de cercetări ale utilizatorilor, lucrând cu utilizatori cu diferite niveluri de cunoaștere a industriei și a companiei, dar este destul de probabil ca fiecare persoană să considere propria călătorie a utilizatorului ca fiind cea mai importantă.

Sortarea cardurilor condusă de experți este atunci când faceți procesul cu oameni din cadrul organizației. Deși este mai probabil să se concentreze pe obiectivele de afaceri, nu pe obiectivele utilizatorilor, este mai probabil să fie flexibili și să înțeleagă diferitele obiective ale clienților și ale companiei.

Sortare card închis versus deschis

În sortarea închisă a cardurilor, există deja o structură de conținut existentă și este sarcina utilizatorului sau a expertului să rearanjeze, să elimine sau să adauge carduri.

Lucrul în acest fel poate ajuta la accelerarea procesului și la prevenirea ca lucrurile să devină prea haotice.

Sortarea deschisă a cardurilor este locul în care intri în proces cu o grămadă de cărți goale și lucrezi complet de la zero.

Lucrul în acest fel poate fi foarte util dacă acesta este un proiect nou și nu aveți o idee bună despre ceea ce doresc sau aștepta utilizatorii de la produsul dvs.

O mulțime de agenții (inclusiv a noastră!) fac o combinație a ambelor abordări pentru a pune împreună o structură sau „coloana vertebrală” pentru conținut, folosind cunoștințele proiectului de până acum și cercetarea și expertiza UX. Acest lucru creează un cadru brut care poate fi apoi extins cu carduri suplimentare. 

Lucrul în acest fel înseamnă că există deja o structură, împiedicând procesul să devină prea complex, dar păstrează suficientă flexibilitate pentru ca activitatea să merite.

De ce aveți nevoie de un proces de sortare a cardurilor?

Conținutul este adesea punctul de blocare într-un proiect web, iar găsirea unui echilibru între eficiență și eficacitate este dificilă.

Dacă un client are deja conținut înainte de a-și alege agenția, acest lucru poate accelera proiectul, deoarece agenția dvs. poate proiecta în funcție de activele pe care le-ați reunit. 

Dar înseamnă că tot conținutul a fost creat în întuneric, fără expertiza UX a unei agenții digitale. Și astfel, conținutul dvs. s-ar putea să nu fie pregătit pentru utilizarea web sau structurat în cel mai bun mod pentru călătoria utilizatorului.

Dacă un concept este creat fără un plan de conținut, designerii dvs. nu vor avea cunoștințele aprofundate despre afacerea dvs. și despre clienții dvs. pentru a putea structura conținutul în mod corect.

Cu sortarea cardurilor, dvs. și agenția dvs. puteți lucra împreună pentru a realiza un plan care să profite la maximum de cunoștințele dvs. combinate de industrie, companie, clienți și UX.

Acest plan poate fi apoi ghidul pentru designeri atunci când creează concepte și pentru propria ta echipă atunci când alcătuiește conținut, ajutându-te să creezi un proiect condus de experiența utilizatorului .

De ce ai nevoie pentru sortarea cardurilor?

Sortarea cardurilor poate fi un proces care consumă mult timp atunci când îl priviți izolat, dar face mai mult decât să faceți acest timp înapoi prin eficientizarea restului procesului de proiectare și de creare a conținutului.

Vă puteți asigura că este cât mai eficient posibil, asigurându-vă că sunteți pregătit cu un plan și toate instrumentele potrivite.

Planificarea sortării cardurilor

O mare parte din planificare depinde de agenția dvs. digitală și ar fi trebuit să facă niște cercetări semnificative despre organizația dvs. și clienții dvs. înainte de a intra în proces.

Dar pregătirea ta este, de asemenea, importantă. Poate familiarizați-vă cu persoanele dvs. de utilizator și gândiți-vă la obiectivele generale ale proiectului.

Păstrându-vă concentrarea pe rezultatul final, este mult mai probabil să aveți o sesiune productivă de sortare a cardurilor.

Evitați să vă gândiți la structura actuală a site-ului dvs. sau la ce fac concurenții sau la modul „standard” de a structura lucrurile. Procesul este cel mai constructiv atunci când păstrați mintea deschisă și vă lăsați condus de obiectivele proiectului.

Cine ar trebui să fie implicat în sortarea cardurilor?

Dacă aveți mai multe persoane implicate, poate fi cel mai bine să vorbiți cu fiecare dintre ei (sau cu fiecare grup) în mod independent. Dar este, de asemenea, o idee bună să aveți una sau două persoane cheie care au responsabilitatea generală și pot semna produsul final. 

În general, dacă faceți o sortare a cardurilor condusă de experți, vă sfătuim să mențineți numărul de persoane implicate cât mai scăzut posibil. A avea o singură parte interesată cheie va menține lucrurile raționalizate și va minimiza posibilitatea ca diferite departamente sau grupuri de utilizatori să ofere feedback contradictoriu.

Dacă procesul dvs. de cercetare implică utilizatori, atunci trebuie să aruncați rețeaua mult mai larg. Va trebui să implicați atât utilizatorii actuali, cât și potențiali, precum și utilizatorii cu diferite obiective de site. În caz contrar, riscați să creați o structură care a fost ponderată pentru un anumit grup de utilizatori.

Instrumente de sortare a cardurilor și articole de papetărie

A avea instrumentele potrivite pentru sortarea cardurilor este absolut esențial, dar destul de simplu de pus la punct. Asigurați-vă că aveți ceea ce aveți nevoie și configurați spațiul înainte de întâlnire. 

Ceea ce vei avea nevoie este:

 • Carduri sau note lipicioase
  • Este o idee bună să aveți o varietate de culori, astfel încât să puteți aloca culori diferite pentru diferite tipuri sau niveluri de conținut
  • De asemenea, ai mult mai mult decât crezi că ai putea folosi vreodată. Nu vrei să fugi la jumătatea drumului
 • Pixuri
  • Vă sfătuim să aveți pixuri, astfel încât să puteți citi textul de la distanță - birosul nu este bun pentru acest tip de activitate
 • O masă mare, tablă albă sau perete
  • Sortarea cardurilor poate ocupa mult spațiu, așa că este util să aveți mult spațiu disponibil
 • Un telefon sau o cameră
  • Veți dori să faceți fotografii ale structurilor de carduri finalizate, astfel încât să nu aveți nevoie să păstrați cardurile de index sau post-it-urile pe loc la nesfârșit

Deși preferăm să ne întâlnim față în față cu clienții pentru acest exercițiu, dacă acest lucru nu este posibil din orice motiv, există o serie de instrumente software disponibile pentru a permite sortarea de la distanță a cardurilor.

Cât durează sortarea cardurilor?

Sesiunile de sortare a cardurilor durează de obicei câteva ore pentru site-urile web simple cu o singură parte interesată. Dar pentru proiecte web mai complexe, procesul poate dura cel puțin o zi - sau chiar mai mult

Cel mai bun mod de a reduce timpul este să ai un plan, să faci cercetări și să inviti cât mai puține persoane la proces.

Dacă trebuie să implicați mulți oameni, încercați să împărțiți procesul de sortare în sesiuni și lăsați fiecare departament să controleze conținutul pentru zona sa a site-ului. 

Dacă îi ai pe toți deodată, încercând să dai feedback cu privire la fiecare aspect al planului, acesta va coborî destul de repede în haos, va dura infinit mai mult și adesea se va termina cu unele dezacorduri semnificative (sau mai rău, nerezolvate).

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare