Comunicate de Afaceri

Ce reprezintă un server dedicat de la Megahost.ro. Încredere și securitate.

Odată ce afacerea online ajunge la o etapă înaltă de dezvoltare, cel mai probabil vor începe să apară și probleme legate se performanța funcționării site-ului. Adesea, lucrul dat se datorează incapacității tarifului de hosting de a face față volumului mare de date și trafic. Prin urmare, apare nevoia de a închiria un server dedicat. Nu știi ce reprezintă acesta? Îți explicăm noi pe cât se poate de simplu.

Ce este un server dedicat și care este principiul de funcționare?

Închirierea un server dedicat este un tip de hosting ce presupune oferirea către gestionare a unei mașinării fizice, pe care va fi plasat site-ul clientului. Cu alte cuvinte, ai la dispoziție un calculator puternic care va găzdui proiectul tău online, cu toate informațiile necesare. În majoritatea cazurilor, o astfel de mașinărie este soluția perfectă pentru site-urile cu trafic ridicat, precum și pentru proiectele care necesită configurări unice, întrucât clientul poate adapta în mod independent serverul la nevoile sale proprii.

Alte cazuri în care este necesar un server dedicat:

  • Site-ul se blochează din cauza fluxului mare de vizitatori și ai primit o avertizare din partea furnizorului de servicii hosting.
  • Site-ul păstrează o cantitate mare de date și fișiere, precum în cazul magazinelor online, portalurilor de filme și video sau marelor rețele cooperatiste.
  • Este o soluție necesară pentru dezvoltatorii de jocuri online.

Principiul de funcționare a unui server dedicat constă în faptul că unei persoane i se oferă în chirie o mașinărie fizică. Aceasta se află într-un centru de date dotat corespunzător, cu specialiști ce lucrează non-stop. Odată ce clientul a închiriat serverul, are posibilitatea să configureze pe cont propriu mediul acestuia - să instalezi orice sistem de operare, selecteze  procesorul, cantitatea de memorie RAM și alți parametri.

Beneficiile unui server dedicat de la MegaHost

În primul rând, datorită unei izolări complete, serverul dedicat oferă cel mai înalt grad de securitate. Site-ul este practic invincibil în fața spargerilor, iar toate datele personale ale clienților tăi și informațiile de pe site nu pot fi preluate neautorizat. De asemenea, acesta este soluția perfectă pentru o funcționare stabilă a proiectelor mari, deoarece ai la dispoziție un sistem performant, capabil să facă față celor mai complexe sarcini.

După cum am menționat anterior, odată cu închirierea unui server, clientului i se oferă acces root la configurări. Prin urmare, acesta poate adapta complet mediul conform propriilor nevoi, începând cu schimbarea sistemului de operare și instalarea unor aplicații suplimentare, până la modificarea cantității de meorie pentru stocare și RAM. Totuși, spre deosebire de hostingul virtual, serverul dedicat necesită o administrare proprie, fie efectuat de client sau un specialist angajat în cadrul companiei. Furnizorul este responsabil doar de buna funcționare a părții hardware (fizică). La fel, există posibilitatea de a utiliza panouri de control performante, precum cPanel, a căror servicii MegaHost sunt reprezentanți oficiali.

Un alt beneficiu semnificativ este raportul calitate-preț. De exemplu, închirierea unui server dedicat la MegaHost începe de la doar 69.9 Euro/lunar, în schimb clientul obține procesor Intel Quad Core i3 3.4 GHz, memorie RAM 4GB DDR 2/3, upgradabilă la 16 GB, spațiu de stocare 1000 GB HDD Western Digital și două adrese IP incluse.

După cu vezi, serverele dedicate sunt un pas înainte pentru dezvoltarea afacerii online. Nu uita că stabilitatea, securitatea și rapiditatea de funcționare sunt esențiale pentru a ajunge la o cifră mai mare de afaceri. Alege tariful dorit și închiriază chiar acum.

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Megahost – web hosting company

Comentarii

Cauta

Categorii populare