Comunicate de Afaceri

Intracom Telecom și Open Fiber prezintă prima rețea comercială FWA din lume pentru Gigabit la domiciliu

 

Atena, Grecia - 03 aprilie 2024 - Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii tehnologice, anunta cu mandrie extinderea colaborarii cu Open Fiber, cel mai mare furnizor de retele wholesale din Italia. Open Fiber colaboreaza cu Intracom Telecom pentru atingerea obiectivului UE privind societatea Gigabit, sustinut de initiative europene relevante.

Din 2019, Open Fiber a fost pionier in utilizarea FWA (Fixed Wireless Access) pentru retelele rurale in Italia, cu o implementare extinsa. In 2022, a participat la licitatia pentru planul "Italia 1 Giga" si a primit din partea guvernului italian implementarea in opt provincii.

O etapa importanta a fost realizata prin finalizarea de catre cele doua companii a testelor de teren intr-unul dintre site-urile comerciale ale Open Fiber din Puglia, in sudul Italiei. Hub-ul WiBAS™ G5 dual-BS si terminalele G5 GigaConnect care functioneaza la 28 GHz au demonstrat rezultate excelente in ceea ce priveste performanta, oferind 1 Gbps la o distanta de 5 km.

Tehnologia FWA permite in mod unic implementarea rapida in zone cu infrastructura minima de telecomunicatii, iar platformele WiBAS™ G5 dual-BS si WiBAS™ G5 GigaConnect la 28 GHz ale Intracom Telecom se remarca prin faptul ca sunt concepute pentru a oferi conectivitate Gigabit la distante extinse cu o calitate a serviciului de nivel carrier.
Platformele FWA de la Intracom Telecom dispun de algoritmi avansati pentru alocarea dinamica a capacitatii, maximizarea conexiunilor concurente ale abonatilor si automatizari pentru a accelera instalarea terminalelor si furnizarea serviciilor. Cu o fiabilitate si un design exceptionale, familia de produse WiBAS™ G5 este usor de implementat si de intretinut chiar si in zone cu relief dificil.

Kartlos Edilashvili, Director General Interimar al Intracom Telecom, si-a exprimat entuziasmul pentru sustinerea initiativei ambitioase a Open Fiber de a introduce conectivitatea Gigabit pentru cetatenii italieni, in special pentru cei din zonele rurale. El a subliniat rolul crucial pe care operatorii trebuie sa il joace in progresul economic si social al tarilor in care isi desfasoara activitatea, valorificand tehnologia de ultima ora pentru a imbunatati calitatea vietii cetatenilor. Dl Edilashvili este increzator ca parteneriatul cu Open Fiber va fi un exemplu de urmat si pentru alte organizatii care vor include tehnologiile FWA in strategia lor de extindere a retelelor, aducand o contributie substantiala la realizarea directivei UE privind conectivitatea Gigabit in anii urmatori.

Intracom Telecom, care furnizeaza si sustine retele in Italia din 2014, este specializata in conectivitatea la internet in banda ultra larga pentru abonatii rezidentiali din mediul rural.
Familia de produse FWA WiBAS™ este deja operationala la nivel global in peste 50 de retele, iar 10 dintre ele in Italia, cu performante si fiabilitate impecabile.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Intrarom

Comentarii

Cauta

Categorii populare