Comunicate de Afaceri

Pași care te ajută să-ți găsești serviciile de hosting profesional

Vrei ca site-ul tău să funcționeze stabil, sigur, să aducă profit și noi vizitatori? Una dintre principalele reguli de succes în mediul online este să alegi o găzduire web potrivită pentru proiectul tău. Probabil deja ai văzut că există o mulțime de oferte disponibile, iar toate garantează că serviciile lor sunt cele mai bune. Totuși, este ușor să o dai în bară. Însă, dacă iei în considerare câțiva pași esențiali, vei diminua considerabil acest risc.

Alege tipul de hosting potrivit

Astăzi, există trei tipuri de hosting de bază. Toate se deosebesc din perspectiva resurselor oferite, a prețului și stabilității de funcționare. Totuși, înainte să te grăbești să alegi cel mai scump tarif pe care ți-l poți permite, este bine să înțelegi cum funcționează fiecare. De ce un anumit tip de găzduire se potrivește mai bine în cazul tău și de ce nu merită să scoți prea mult din buzunar, atunci când site-ul tău va funcționa bine cu un pachet de hosting ieftin?

Hostingul virtual. Acest tip de găzduire funcționează pe principiul că mai multe site-uri împart resursele unui singur server. Tarifele date se potrivesc de minune pentru cei care abia încep să descopere lumea afacerilor online. Totuși, trebuie să iei în considerare un aspect important - resursele sunt împărțite uniform către toți utilizatorii, în funcție de pachetul selectat, dar odată ce proiectul va crește, performanța va scădea considerabil. Dacă ești gata să investești maxim în dezvoltarea proiectului și să atragi din ce în ce mai mult trafic, găzduirea shared va înceta în curând să-ți satisfacă nevoile. Menționăm că opțiunea dată este cea mai ieftină și nu necesită administrare, de aceasta se va ocupa furnizorul. De exemplu, la MegaHost, pentru doar 0.99 euro/lunar obții: 1 GB SSD - spațiu de stocare, trafic necontorizat, 1 domeniu, prelucrare a 50 de mailuri pe oră, capacitate de înregistrare a 3 mailuri, asistență tehnică 24/7 și backup profesional, zilnic, JetBackup.

Virtual Private Server. Acesta este punctul de mijloc între găzduirea virtuală obișnuită și chiria unui server dedicat. Ideea este că serverul este împărțit în mașini virtuale care acționează ca servere dedicate independente. Utilizatorii VPS încă împart un server unul cu celălalt, dar fiecare dintre ei are mult mai multe resurse și flexibilitate de configurare. Resurse de calcul suplimentare pot fi adăugate sau eliminate, după cum este necesar. Serviciile de hosting VPS de calitate, de obicei, vin cu SSD-uri de mare viteză, actualizare software și servicii de corecție. În funcție de nivelul tău de cunoștințe tehnice, s-ar putea să fii interesat de o licență cPanel sau de acces complet root, pe care le oferă unii furnizori, precum MegaHost.

Servere dedicate. Potrivit pentru site-urile web de înaltă performanță. După cum sugerează și numele, serverele dedicate vor servi doar proiectele tale și vor răspunde tuturor nevoilor tale de configurare personalizată. Clienții au un control complet asupra arhitecturii sale (root acces), ceea ce înseamnă că își modifica sistemul de operare, instala aplicații, echilibra sarcinile și multe altele. Cu toate acestea, această opțiune pentru găzduire nu este chiar ieftină și e nevoie de o administrare proprie, dar, în schimb, vei primi un hardware de top, cu asistență 24/7 (pe partea fizică) și multe alte servicii suplimentare.

Stabilește cantitatea de resurse de care vei avea nevoie

De obicei, persoanele care caută găzduire web tind să aleagă opțiunea cu cât mai multe funcții pentru mai puțini bani. Abordarea este rațională, fără îndoială, dar este mult mai eficient să cauți nu cel mai avantajos preț, ci serviciul care va satisface nevoile tale specifice. De exemplu, este posibil ca o companie să aibă nevoie de un serviciu de e-mail avansat, alta ar putea avea nevoie de mult spațiu pe disc, pe când alta ar avea nevoie de transfer de date rapid și măsuri de securitate sporite.

Pentru cei care abia prima dată se întâlnesc cu serviciile de găzduire web, poate fi dificil să înțeleagă anumite caracteristici tehnice - lucru de care profită furnizorii lipsiți de scrupule care, atunci când își descriu serviciile, folosesc jargonul tehnic și vând serviciile la prețuri ridicate. Totuși, îți explicăm noi câteva dintre acestea:

  • Spațiul de stocare și memoria RAM. Spațiul de stocare probabil este aspectul tehnic cel mai ușor de înțeles și de care va trebui să îți faci griji cel puțin. Majoritatea proprietarilor de site-uri personale sau pentru afaceri mici nu vor avea nevoie de mult spațiu. Totuși, recomandăm să acorzi atenție la abrevierea SSD. Aceste unități sunt mult mai rapide și mai fiabile, deși costă puțin mai mult.

La fel ca computerul personal, RAM-ul are un scop similar: procesarea rapidă a datelor stocate. Hardware-ul interacționează cu dispozitivele de stocare pentru a accelera încărcarea paginilor, iar mulți consideră că RAM este unul dintre cei mai importanți parametri de luat în considerare atunci când alegi o gazdă.

  • Viteza de transfer a datelor. Band length este o caracteristică metrică care arată raportul dintre cantitatea maximă de informații transmise și primite de server. Aceasta afectează, de asemenea, performanța site-ului. Parametrul dat determină cât de repede un utilizator va accesa informațiile de pe site-ul tău - cu cât este mai mare, cu atât mai mulți oameni pot vizualiza simultan site-ul. MegaHost pune la dispoziție servere FTP, pentru transfer rapid și sigur.
  • Securitate și asistență tehnică. În timp ce securitatea unui site web depinde în mare parte de competențele administratorului și de complexitatea parolei, infrastructura companiei de găzduire este, de asemenea, o amenințare potențială pentru securitate. Peste 40% dintre site-uri sunt compromise din cauza vulnerabilităților gazdei. Deci, ar fi bine să te asiguri că furnizorul are firewall-uri, oferă servicii de monitorizare și alte programe de completare care îmbunătățesc fiabilitatea resursei.

Va fi dificil să găsești un furnizor care oferă asistență 24/7 pe mai multe canale, dar, din fericire MegaHost o face, la cel mai înalt nivel de calitate.

Decide cât ești gata să scoți din buzunar

Atunci când aleg serviciile de hosting, mulți tind să se concentreze doar pe preț. Dar, dacă alegi găzduirea numai pentru acest parametru, poți uita despre asistență de calitate și performanță ridicată. De asemenea, reține că va trebui să cheltui bani și pentru înregistrări de domeniu și orice teme sau pluginuri.

Găzduirea în sine poate costa doar câțiva euro pe lună și, în plus, mulți furnizori vor oferi cu siguranță o reducere, dacă plătești serviciile cu un an în avans sau mai mult. Alege o găzduire cu care poți crește. Nu trebuie să-ți fie teamă să visezi, deoarece dacă totul este bine planificat, proiectul tău web are toate șansele să fie de succes.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Megahost – web hosting company

Comentarii

Cauta

Categorii populare