Comunicate de Afaceri

Rezultatele analizei KuppingerCole asupra pietei solutiilor de autentificare

Solutiile Thales de gestionare a accesului au fost deosebit de apreciate pentru capabilitatile de asistenta la autentificare, gestionare a autorizarilor si politicilor, dar si pentru facilitatile extinse de raportare, interfetele moderne cu utilizatorii (IU) si tablourile de bord.

SafeNet Trusted Access accepta cloud-ul public si un model de implementare hibrid oferit de cei mai multi furnizori de servicii. KuppingerCole a evaluat pozitia Thales in urma unei analize detaliate a mai multor jucatori din domeniu, luand in considerarea atat prezenta in piata cat si calitatile solutiilor.

„Solutiile enterprise de autentificare furnizate de Thales au capacitatea de asigura un suport excelent pentru token-uri hardware si metode uzuale de autentificare prin aplicatiile mobile si cloud. Clientii sunt de obicei atrasi de optiunile de securitate superioara pe care le ofera SafeNet. Organizatiile, atat din sectorul public, cat si din cel privat, care au nevoie de optiuni puternice de autentificare multi-factor (MFA) pot lua in considerare suita SafeNet de la Thales”, a declarat John Tolbert, Analist Principal in cadrul KuppingerCole.

In conditiile in care organizatiile stocheaza date in cloud mai mult decat oricand, gestionarea accesului se asigura de faptul ca intreprinderile vor minimiza riscurile legate de securitatea datelor si vor beneficia de un acces simplificat la resursele cloud.

In conformitate cu studiul publicat de Thales referitor la Indicele de gestionare a accesului 2020 – Editia Europa si Orientul Mijlociu, peste jumatate (57 %) dintre factorii de decizie IT din Europa si Orientul Mijlociu identifica infrastructurile neprotejate, cum ar fi dispozitivele IoT, ca fiind cea mai importanta tinta a atacurilor cibernetice, in timp ce 9 din 10 profesionisti (96 %) considera ca solutiile puternice de autentificare si gestionare a accesului pot facilita adoptarea sigura a cloud-ului.

„In ultimul an am asistat la o migrare de proportii catre tehnologia cloud, deoarece aceste servicii devin din ce in ce mai importante in contextul actual, cu mai multi oameni care lucreaza de la distanta decat oricand. Totusi, adoptia cloud pentru aplicatii critice si infrastructura IT vine cu un risc sporit pentru companii si organizatii”, a declarat François Lasnier, Vicepresedinte pentru Solutii de Access Management, Thales. „Ca atare, suntem extrem de incantati ca am fost identificati de catre KupingerCole ca lider in autentificarea si gestionarea accesului datorita solutiilor SafeNet Trusted Access. Acest lucru demonstreaza forta si determinarea Thales de a raspunde nevoilor clientilor in materie de securitate si conformitate si celor ale utilizatorilor finali, in aceasta noua lume puternic digitalizata.”

SafeNet Trusted Access este o solutie cloud de gestionare a accesului, care combina comoditatea unei unice autentificari (SSO) cu controale de securitate cu acces granular si autentificare adaptiva. Prin validarea identitatilor, impunerea politicilor de acces si aplicarea Smart SSO, SafeNet Trusted Access ajuta companiile sa raspunda cerintelor de conformitate, sa asigure un acces eficient la aplicatiile cloud si sa previna situatiile de incalcare a securitatii datelor.

Mai multe detalii si informatii complete puteti gasi in Raportul KuppingerCole privind liderii de piata pe segmentul solutiilor de gestionare a accesului.

Solutia SafeNet Trusted Access pentru autentificare si managementul accesului este utilizata preponderent in companii medii si mari pentru care accesul securizat la date si politicile de acces granular sunt esentiale pentru protejarea datelor si a aplicatiilor. La nivel global, companii precum Brother, Heineken, Bombardier sau Aviva utilizeaza cu succes SafeNet Trusted Access. In Romania, solutiile Thales sunt distribuite de Veracomp-Exclusive Networks.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Carusel Consulting

Comentarii

Cauta

Categorii populare