Comunicate de Afaceri

Totul ce trebuie să cunoaștem despre găzduirea web de tip Reseller

Dorința de a începe o afacere deseori este spulberată de problemele financiare care intervin încă în etapa de concepere. Totuși, o soluție există chiar și atunci când spiritul antreprenorial nu-și găsește liniștea în așteptarea sumelor cu cinci zerouri pe cardul cu rezerve. Care este aceasta? Găzduirea web de tip Reseller este metoda ideală pentru a începe un mic business cu investiții minime. Cum funcționează? Îți explicăm imediat.

Ce este reselling de servicii hosting?

Probabil că din denumire deja ai o idee vagă despre ce este vorba. Însă, dacă ar fi să venim cu explicație mai clară, atunci acesta este un serviciu care permite oricărei persoane cu cunoștințe de bază în domeniul administrării de hosting să lanseze o mică companie de găzduire fără a avea propriul echipament. Lucrul dat se datorează faptului că procedurile de rutină (comunicarea cu clienții și suport tehnic) trec pe umerii unui intermediar, astfel proprietarul de servere îi poate oferi acestuia o reducere semnificativă. Prin urmare, diferența dintre prețul final și cel inițial îi revine reseller-ului.

Pentru realizarea acestui mecanism de revânzare este utilizat un software special, care este instalat pe serverul închiriat de compania de hosting. Intermediarul creează conturi pentru clienții săi și oferă acces la panoul de control. Cei din urmă lucrează conform termenilor și condițiilor stabilite de reseller, plătind serviciile prin intermediul panoului în mod automat. În esență, contractul nu este diferit de unul cu un furnizor de web hosting obișnuit. La fel ca în cazul vânzătorilor de produse cu amănuntul, reseller-ul doar furnizează servicii sub propria marcă și își stabilește propriile tarife.

Beneficiul unei astfel de afaceri este că intermediarul nu trebuie să întrețină partea hardware și software a serverului. Pe umerii acestuia cade doar responsabilitatea de comunicare cu clienții finali și asistența tehnică la nivel de găzduire. Deseori, opțiunea dată este o soluție bună pentru companiile dezvoltatoare de site-uri. Aceasta le permite să vină cu un pachet întreg de servicii, iar suportul tehnic este simplu de realizat, întrucât relațiile cu clienții sunt deja stabilite.

Cum poți să devii un web hosting reseller de succes?

Pentru început trebuie să găsești o un furnizor de hosting care oferă servere în chirie pentru revânzare. Ulterior, alegi unul dintre tarifele oferite, care variază în funcție de resursele disponibile. De exemplu, la MegaHost sunt disponibile trei pachete - cu 20, 50 și 100 de, lunar - cel mai ieftin include: 20 GB de spațiu pentru stocare, posibilitatea de a crea 20 de conturi pentru clienți, suport tehnic 24/7, domeniu gratuit și panou de control inclus cPanel/WHM. Odată ce ai luat o decizie, a rămas doar procesul tehnic de instalare a programului de distribuție specializat. În rest, toate echipamentele necesare sunt deja configurate în centrul de date.

După ce ai pus totul la punct, rămâne să te apuci de muncă. Totuși, reține că profiturile vin doar dacă oferi servicii de calitate, care vor genera recenzii pozitive despre brandul tău. Deci, dacă vrei să ai succes, ai grijă să:

  • Răspunzi prompt la problemele clienților. Găzduire web de tip reseller este o muncă interesantă și profitabilă, dar nu ușoară. Clienții trebuie să primească un răspuns cât mai rapid, în special în timpul orelor de program.
  • Să ai un avantaj competitiv. Piața furnizorilor de hosting este una aglomerată, deci trebuie să oferi avantaje competitive sau servicii unice pentru a atrage clienții.

Revânzarea serviciilor de hosting este o idee de afacere avantajoasă din cele mai multe perspective. În primul rând, investițiile sunt minime, deoarece nu trebuie să cumperi utilaj scump și care are nevoie de o gestionare complexă. În al doilea, ai ocazia să creezi propriul brand și dreptul să duci propria politică de prețuri. De asemenea, sarcinile tale sunt concentrate doar pe partea de administrare și comunicare cu clienții. Prin urmare, e nevoie să dedici timp vânzărilor de găzduire și oferirea unei deserviri calitative. Cu siguranță, nici acestea nu sunt lucruri simplu de realizat, însă cine a spus că profiturile vin simplu?

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Megahost – web hosting company

Comentarii

Cauta

Categorii populare