Comunicate de Afaceri

3 principii de design pentru a vă ajuta să identificați un design web uimitor

Sugestie: nu totul este vorba despre site-uri web care arată frumos. Ne uităm la cele 3 principii de design web, la modul în care acestea informează elementele vizuale și la modul în care vă vor ajuta să judecați ce face designul web excelent.

De ce un design web bun se referă la publicul tău

Cel mai greu lucru de reținut despre judecarea designului cuiva este că s-ar putea să nu fie conceput pentru a vă atrage.

Designul web excelent este ușor de utilizat și creat pentru a atrage publicul țintă. Și asta ar trebui să modeleze fiecare decizie vizuală, structurală și de conținut care este luată.

Deci primul lucru pe care trebuie să-l întrebați despre orice produs web este: cui este destinat?

Și fiecare răspuns și judecată pe care le faci cu privire la acesta nu ar trebui să se bazeze pe propria ta reacție, ci pe modul în care te-ai aștepta să reacționeze acel public țintă.

Așadar, când te uiți la designul unei pagini de pornire, iată elementele de design la care vrei să te gândești:

Culori

Ce fel de sentiment ai de la culori? Sunt calmante, vibrante, subtile, izbitoare?

Alegerea culorii ar trebui să se potrivească publicului țintă, de exemplu, culorile strălucitoare s-ar potrivi unui site web destinat copiilor, în timp ce culorile mai slabe ar putea oferi site-ului o senzație mai profesională.

Fonturi

Alegerea fontului este o artă subtilă, așa că s-ar putea să nu o observi cu adevărat decât dacă este deosebit de distinctă. Acest lucru se datorează adesea faptului că lizibilitatea este absolut esențială în alegerea fontului.

Dacă fontul este distinctiv, trebuie să vă gândiți la impresia pe care o dă. Fonturile în stilul scris de mână fac adesea ca un site să se simtă personal și prietenos. Fonturile puternice, cu margini drepte, ar putea oferi o senzație mai avansată de tehnologie.

Deci, doriți să vă gândiți dacă alegerea fontului este adaptată publicului care o va citi.

Imagini

O mare parte din impresia noastră despre designul general al unui site web provine din imagini, așa că este o modalitate excelentă de a judeca alegerile de design. Deși trebuie să aveți întotdeauna în vedere că alegerea imaginii poate fi adesea afectată de ceea ce are clientul la dispoziție.

Așa că nu judeca un site doar pentru că folosesc fotografii de stoc - judecă-i dacă folosesc fotografii de stoc PROAU!

Imaginile de pe site ar trebui să facă o serie de lucruri: să ilustreze ceea ce face afacerea, să creeze atmosfera potrivită pentru publicul țintă și să vă ofere un simț al culturii și atitudinii organizației.

Dacă un site web folosește fotografii de calitate slabă, care nu par să aibă nicio relevanță pentru afacere sau creează o impresie care este în contradicție cu restul site-ului, nu este un design grozav.

Fotografia bună pe site este adesea trecută cu vederea atunci când planificați designul site-ului. Așa că aveți grijă – fotografia proastă poate strica adesea un site web grozav.

Text

Acum, acesta este unul greu de judecat, pentru că deseori clientul, și nu agenția de design este cel care oferă text - dar este totuși un factor important. Deci, are sens textul? Este tonul potrivit pentru publicul țintă? Vă ajută să vă ghidați călătoria prin site? O copie bună a site-ului web poate ajuta la creșterea angajamentului utilizatorului .

Textul prost nu este un semn clar de design prost, dar este un alt element de luat în considerare atunci când evaluezi munca cuiva.

Caracteristici și animații

Caracteristicile de design și animațiile pot adăuga un nivel suplimentar de interes și mișcare unui site, dar trebuie să funcționeze și pentru stilul site-ului care este creat.

Un site cu multe animații poate fi de fapt o barieră dacă site-ul are mult conținut și publicul caută să obțină informații rapid.

În mod similar, un site web fără înflorire sau caracteristici de design poate arăta foarte blând și lipsit de inspirație. Totul este despre modul în care designul funcționează pentru public.

Spatiu alb

Cunoscut și sub denumirea de spațiu negativ (pentru că nu este întotdeauna alb!), acesta este un element important la care trebuie să țineți cont, deoarece de obicei descompune conținutul site-ului pentru a-l face mai ușor de citit și de înțeles.

Spațiul alb poate oferi un echilibru simetric și poate ajuta la crearea unei mici pauze în jurul punctelor focale de pe site, cum ar fi CTA, făcându-le să iasă mai mult în evidență.

Prea mult spațiu alb poate fi o problemă comună cu șabloanele de site-uri web, deoarece nu a fost conceput cu acest conținut specific.

Dar prea puțin spațiu alb lasă adesea site-urile aglomerate și greu de citit.

Gândirea la fiecare dintre aceste elemente în contextul publicului țintă ar trebui să vă ofere o idee bună dacă acest site a fost planificat cu atenție ținând cont de ele.

Desigur, nu poți uita că site-ul va fi fost afectat și de gustul personal al clientului care l-a comandat. Așa că nu este bine să priviți un singur site pentru a vă face o impresie despre munca unei companii de design web. Asigurați-vă că aruncați o privire la mai multe exemple înainte de a face orice judecată!

Cât de grozavă dezvoltarea web face un design grozav

Este amuzant cum ne gândim la crearea de site-uri web ca „design web”, dar dezvoltarea este la fel de importantă dacă încerci să descoperi ce face un produs web bun.

Există câteva teste simple pentru a vedea dacă un site web a fost bine construit:

 1. Este receptiv?
  Sună evident, dar dacă un site web îți oferă o experiență proastă pe dispozitivele mobile, atunci înstrăinezi un public potențial uriaș. Niciun design bun de site nu ar trebui să treacă cu vederea experiența utilizatorului pe telefoane sau tablete.

 2. Este rapid?
  Un design modern de site web trebuie să aibă o viteză mare a paginii. De fapt, poate avea un efect asupra clasamentului în motoarele dvs. de căutare. Dar, pe deasupra, un site web lent îi lasă pe utilizatori frustrați și probabil să plece. Un site web lent este un eșec de design.
 3. Este accesibil?
  Accesibilitatea web ar trebui să fie un aspect crucial pentru orice construcție de site. Site-ul dvs. ar trebui să fie utilizabil de toată lumea, inclusiv de persoanele cu deficiențe de vedere sau care folosesc cititoare de ecran pentru a naviga pe internet. 

Un design grozav necesită ca designerul dvs. web și dezvoltatorul web să-și pună laolaltă seturile de abilități unice pentru a realiza cel mai bun produs posibil. 

La urma urmei, dacă un site este prost construit, nu contează cât de bun este designul vizual, utilizatorii nu vor rămâne mult timp.

Cum excelența UX face produse web incredibile

Al treilea principiu pe care poți judeca designul unui site web este UX.

Designul UX este prescurtarea pentru designul experienței utilizatorului și totul este să simplifice lucrurile pentru oamenii de pe site-ul tău. 

În calitate de utilizator, experiența dvs. cu un site web ar trebui să fie simplă. Ar trebui să știți unde să faceți clic pentru a găsi informațiile dorite. Ar trebui să puteți finaliza un proces foarte repede. Nu ar trebui să fii niciodată într-o situație în care să te gândești „ce ar trebui să fac acum”?

Și aici intervine  designul UX .

UX face parte din design, structură, dezvoltare și aproape toate aspectele unui site web. Dar în ceea ce privește principiile noastre de proiectare, este probabil cel mai ușor de testat.

Iată câteva modalități simple de a vedea dacă UX pe un site web este la îndemână:

 1. Puteți găsi chemarea la acțiune?
  Cea mai esențială parte a UX - atragerea clienților către CTA.
   
 2. Ce este ierarhia vizuală?
  Acest lucru nu este atât de complex pe cât pare, înseamnă, practic, totul este în ordinea corectă? Este ceea ce te așteptai să găsești mai întâi în partea de sus a paginii, cu lucruri mai puțin importante mai jos?
   
 3. Poți găsi ceea ce cauți?
  Acordați-vă sarcina de a găsi o informație, de a căuta un produs sau de a crea un cont. A fost ușor de făcut? Ai fost confuz sau frustrat?

Un design excelent necesită un UX bun, deoarece transformă ceva de la a fi doar „frumos” la a fi util. 

Site-ul tău nu este o operă de artă, nu există doar pentru a arăta bine. Există pentru a face o treabă pentru tine și clienții tăi.

Este un UX grozav care asigură că site-ul dvs. face ambele, arătând fantastic, în același timp fiind simplu și intuitiv de utilizat.

Rotunjirea: cele 3 principii ale designului web

Deci, cum puteți descoperi un design web bun? Uită-te la cele 3 principii cheie de design grafic.

 • Public : acest site web este conceput pentru a atrage publicul țintă?
 • Tehnologie : site-ul se bazează pe o dezvoltare excelentă?
 • UX : Este site-ul ușor de utilizat?

Desigur, vor exista întotdeauna tendințe emergente în design web de care să ținem la curent.

Există și alte modalități excelente de a verifica dacă o agenție produce un design excelent. Vedeți dacă au câștigat premii din industrie pentru munca lor sau dacă studiile lor de caz arată că site-urile lor web au avut un succes măsurabil.

Și, în sfârșit, poți oricând să întrebi! Majoritatea agențiilor digitale adoră să vorbească despre proiectele lor și despre modul în care funcționează. 

Dacă doriți să vorbiți cu noi despre serviciile noastre de web design premiate și despre cum putem crea ceva incredibil pentru afacerea dvs., luați legătura cu noi astăzi (serios, ne place foarte mult să vorbim despre proiectele noastre)!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare