Asociația Institutul Sânului, o nouă șansă pentru femeile cu cancer mamar, care nu au acces la tratament adecvat
Accesul la servicii medicale în centre specializate în tratamentul chirurgical al cancerului mamar a devenit critic pentru scăderea ratei de deces cauzate de această boală. De asemenea, nevoia de conștientizare asupra prevenției reprezintă în continuare o temă insuficient dezbătută în spațiul public.
Institutul Sânului, centru medical specializat în tratamentul chirurgical al patologiei mamare lansează Asociația Institutul Sânului, cu misiunea de a oferi acces la servicii medicale de chirurgie și pacientelor care nu își pot permite un tratament adecvat al cancerului mamar. Cu acest prilej, Asociația Institutul Sânului va susține 50% din costul intervențiilor efectuate în luna Martie, în cadrul Institutului Sânului. Fondurile provin din donațiile făcute în conturile Asociației.
Dana Viișoreanu, manager Institutul Sânului: “În luna dedicată femeii, cel mai de preț dar este sănătatea. De aceea am ales luna Martie pentru a lansa Asociația Institutul Sânului, o acțiune colectivă, în care se pot implica toți cei care doresc să contribuie la îndeplinirea misiunii noastre: aceea de a oferi o nouă șansă pacientelor care nu pot avea acces la astfel de servicii.“
Screening-ul de prevenție este vital pentru evitarea unui diagnostic invaziv, care lasă puține șanse de supraviețuire. Acesta constă într-un consult anual, completat de ecografie mamară (în cazul femeilor tinere, cu vârsta sub 40 de ani) sau mamografie (pentru femeile cu vârsta de peste 40 de ani).
Dr. Cristian Viișoreanu, medic primar Chirurgie generală, supra-specializat în Chirurgie oncologică: “Tratamentul chirurgical modern al cancerului mamar reușește să păstreze sânul, în majoritatea cazurilor, iar pacienta să poată trece peste această boală cu o traumă mult mai mică decât odinioară, când singura cale de tratament era mastectomia. Totuși, șansa la un prognostic favorabil rămâne screening-ul, care permite depistarea bolii într-un stadiu incipient, ceea ce o face mai ușor de combătut.“
Conform raportului INSP, diagnosticul de cancer reprezintă a doua cauză de deces la nivel mondial, determinând anual aproape 10 milioane de decese. În anul 2020, cancerul mamar a devenit, pentru prima dată, cel mai frecvent tip de cancer, cu circa 2.26 milioane de cazuri diagnosticate și 685.000 decese. În România, au fost înregistrate, în același an: 12.085 cazuri noi de cancer de sân și un număr de 3.918 de decese, cu circa 5 procente mai mare decât numărul de decese cauzate de cancerul colorectal și cancerul pulmonar.
Institutul Sânului este un centru specializat în tratamentul chirurgical al patologiei mamare. Echipa medicală, coordonată de Dr. Cristian Viișoreanu, medic primar Chirurgie generală, supra-specializat în Chirurgia oncologică, deține o vastă experiență în tratamentul chirurgical al cancerului mamar. Pacienții Institutului Sânului beneficiază, de asemenea, de o infrastructură clinică modernă și de un circuit terapeutic gândit să acopere întreaga paletă de servicii adiacente – screening imagistic, diagnostic și monitorizare multi-disciplinară, chimioterapie, radioterapie, kinetoterapie precum și o monitorizare pe termen lung, sub îndrumarea unui manager de pacienți.
Mai multe detalii despre Institutul Sânului: www.institutulsanului.ro
Despre Asociația Institutul Sânului: https://institutulsanului.ro/asociatia-institutul-sanului/