Comunicate de Afaceri

Cum să îți protejezi site-ul pe perioada vacanței de Revelion?

Perioada Revelionului și al sărbătorilor de iarnă este absolut fascinantă, dar nu doar pentru oamenii de rând, cât și pentru delicvenții din sfera infracțiunilor cibernetice, care, anume în acest interval de timp, își manifestă interesul sporit pentru a găsi breșe în funcționarea unui site și a-l sparge.

Conform statisticile internaționale, de exemplu, în America, circa 71% dintre respondenți spun că așteaptă ca în această perioadă să le fie compromise datele cu caracter personal utilizate în mediul online. Acest lucru se datorează, prioritar, slăbirii măsurilor de securitate online. Cum să îți protejezi datele și site-ul, află de la specialiștii MegaHost în rândurile ce urmează.

1.    Alege un web hosting de calitate și integrează un protocol SSL

            Un web hosting de calitate prezumă faptul că în spatele său există câțiva administratori, disponibili să ia atitudine în cazuri de maximă urgență, ceea ce în perioada vitală poate determina operativitatea cu care este gestionată criza. În acest fel, vei fi informat despre modificările necesare sau despre gravitatea situației.

            Protocolul SSL care reprezintă un mecanism criptografic de asigurare a conexiunii sigure este indispensabil, mai ales în cazul site-urilor e-commerce sau a celor care dispun de baze de date integrate și sunt operatori de date cu caracter personal.

2.    Verifică securitatea modulelor terțe

            Este lucru știut deja cele mai dese atacuri cibernetice vin din module terțe, prin urmare recomandarea noastră este să verifici aceste conexiuni și să integrezi framework-uri și biblioteci cu date de securitate, care ulterior i-ar permite unui programator să înțeleagă vulnerabilitatea sistemului.

3.    Realizează documentarea și monitoringul constant al securității

            Realizarea documentării și a monitoringului constant este un mecanism care nu doar împiedică atacurile DDoS, dar te ajută și să le contracarezi pe viitor. În acest fel, având un hosting rapid care permite, de exemplu, înregistrarea ID-ului rău - făptuitorului și a momentului temporar în care acesta acționează, poți să iei măsurile necesare pentru a îmbunătăți siguranța întregului site. În plus, având integrate filtre de siguranță, la următoarea tentativă aplicația sau site-ul îl va bloca automat pe acel utilizator.

4.    Asigură-te că site-ul tău are un backup constant

            Pe lângă găzduirea web de calitate a site-ului, acesta trebuie să fie mereu conectat la o sursă de realizare a backup-ului. În acest fel, vei avea toate datele păstrate în siguranță și actualizate la zi, ceea ce ușurează considerabil munca unui programator de a restabili site-ul după un atac.

            Compania MegaHost îți asigură funcționarea calitativă și în siguranță a site-ului, grație utilizării diferitor tipuri de servere securizate conform protocoalelor internaționale. Alege să iei măsurile necesare pentru ca spațiul site-ului tău să fie pe mâini bune. Pe lângă experiența noastră, dispunem de toate mecanismele necesare pentru a-ți păstra integritatea datelor de pe site.

            Apropo, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, ai nevoie de protecție suplimentară. Bazează-te pe noi și fă-ți site-ul sigur pentru utilizatori.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Megahost – web hosting company

Comentarii

Cauta

Categorii populare