Comunicate de Afaceri

Semne că ai nevoie de un site Web nou

Site-ul tău scârțâie puțin pe margini? Nu mai ești îndrăgostit de imagini? 

Dar este cu adevărat timpul pentru o reproiectare a site-ului web?

Viteza site-ului

Timpii de încărcare a paginii nu au fost niciodată atât de importanți . Site-urile web mai vechi sunt mult mai probabil să se încarce lentă, uneori pentru că s-au umflat puțin în timp cu pluginuri și active suplimentare și, adesea, doar pentru că nu au fost construite având în vedere viteza.

O modalitate bună de a testa dacă site-ul dvs. se încarcă lentă este să utilizați PageSpeed ​​Insights de la Google . Introduceți adresa URL în casetă și Google vă va oferi o evaluare.

Orice lucru care nu este verde este o îngrijorare. 

Rețineți că viteza paginii nu mai este doar despre experiența utilizatorului, ci este și despre SEO . Prin urmare, este vital ca paginile dvs. să se încarce frumos și rapid pentru utilizatorii dvs., precum și pentru clasamentele dvs.

Conținut furiș

Desigur, în timp adăugați mai mult conținut site-ului dvs. O mare parte a timpului este prin secțiuni pe care vă așteptați să le extindeți, cum ar fi produsele, blogul sau studiile de caz. 

Dar uneori este un conținut nou-nouț care nu se potrivește cu adevărat nicăieri. Așa că îl potriviți oriunde funcționează cel mai bine.

Și atunci trebuie să faci asta din nou. Și din nou.

Este ceva pe care noi îl numim „Frankensteining”. Începi cu un site web perfect organizat și, în timp, îi adaugi din ce în ce mai mult și, inevitabil, ajunge un pic un monstru.

Fluxul de conținut vă lasă cu UX slab, mesaje confuze și oportunități ratate - așa că este un motiv important pentru a vă reproiecta site-ul.

Probleme legate de pluginuri și platforme

Dacă site-ul dvs. folosește o platformă sau pluginuri, puteți întâmpina probleme dacă acestea ajung la sfârșitul vieții.

Chiar dacă vă actualizați în mod regulat CMS-ul și pluginurile , acestea pot deveni în continuare umflate și încetinite pe măsură ce trece timpul. 

Există, de asemenea, un element de Frankensteining care se poate întâmpla atât cu pluginuri, cât și cu conținut. Este destul de obișnuit ca oamenii să adauge noi funcții de-a lungul timpului, dar a face modificări incrementale înseamnă adesea adăugarea de noi plugin-uri, în loc să cauți o opțiune care să acopere toate nevoile tale.

În acest fel, adăugați pluginuri pe site de fiecare dată când adăugați o nouă caracteristică, care crește umflarea și încetinește site-ul.

De obicei, în timpul unei reproiectări, agenția dvs. digitală va eficientiza numărul de pluginuri, păstrând caracteristicile și funcționalitățile de care site-ul dvs. le are sau de care are nevoie, dar reducând numărul pe care îl utilizați.

UX slab

Unul dintre cele mai mari motive pentru care auzim de la clienții care doresc să-și reproiecteze site-ul web este că site-ul lor actual are o experiență de utilizator slabă .

Experiența utilizatorului este cu siguranță unul dintre cei mai importanți factori în succesul site-ului dvs., dar ați fi șocat cât de des este lăsat în afara procesului.

Este o problemă specială pentru clienții care au folosit un șablon sau o temă pentru site-ul lor web sau care au optat pentru o opțiune de pachet.

Site-urile web personalizate tind să se concentreze mai mult pe UX, deoarece aceasta formează coloana vertebrală a hărții site-ului și a structurii site-ului. Dar când aceste lucruri sunt stabilite de la început, este ușor pentru UX să cadă pe margine.

Acest lucru nu înseamnă că UX slab este întotdeauna vina designului original - de multe ori este mai mult o problemă organică. Site-ul web a crescut, afacerea s-a schimbat și asta poate schimba în mod natural modul în care oamenii interacționează cu site-ul.

UX poate fi absolut depășit, iar atunci când se întâmplă acest lucru, trebuie să vă gândiți să obțineți un nou site web și să vă planificați călătoriile clienților de la zero.

Experiență mobilă slabă

Dacă site-ul dvs. nu este receptiv, atunci aveți absolut nevoie de unul nou. Chiar acum!

Aproape tot ceea ce face Google, de la clasamente la analiza vitezei paginii, se bazează pe o abordare bazată pe mobil. Aceasta înseamnă că performanța site-ului dvs. mobil este mai importantă decât performanța desktopului atunci când vine vorba de SEO.

Este, de asemenea, o modalitate atât de normalizată pentru oamenii de a naviga pe internet, încât ați putea pierde o audiență uriașă dacă nu oferiți o experiență mobilă bună.

Și o experiență mobilă bună este mai mult decât doar stivuirea elementelor de pe site-ul dvs. desktop. 

Este important ca agenția dvs. de design să depună timp și efort în proiectarea vizualizărilor pentru dispozitive mobile și tablete. Trebuie să vă asigurați că conținutul este accesibil, că procesele și funcțiile sunt pur și simplu fără a avea nevoie de mouse și că paginile se încarcă rapid.

Un site web care nu răspunde este rău, dar o experiență mobilă slabă nu este cu mult mai bună. Aveți nevoie de o experiență mobilă excelentă  pentru a profita la maximum de site-ul dvs., atât în ​​ceea ce privește UX, cât și SEO.

Rata de conversie în scădere

Este probabil ca unul dintre cei mai semnificativi KPI pentru site-ul dvs. web să fie rata de conversie . Câte vizite pe site-ul dvs. se transformă în clienți potențiali, vânzări sau înscrieri?

Acum, această măsurătoare este una dificilă. Nu există un barometru real pentru ce este o rată de conversie „bună” sau „rea”, deoarece depinde de industria dvs., de definiția dvs. a unei „conversii” și, desigur, de locul dvs. pe piață.

Dar dacă rata de conversie scade - acesta este un semn MARE că și performanța site-ului tău scade.

Creșterea ratei de respingere

O rată de respingere ridicată este un alt semn că site-ul tău web nu funcționează foarte bine - mai ales dacă este în creștere.

Problemele obișnuite care provoacă o rată de respingere ridicată sunt UX slab, în ​​care utilizatorii nu știu unde să meargă în continuare și timpii lungi de încărcare, care îi fac pe oameni să dea clic înainte chiar să încarce pagina.

Dacă aveți o rată de respingere mare, nu înseamnă neapărat că aveți nevoie de un site web nou, dar este un factor bun de luat în considerare alături de viteza paginii și UX. Este o modalitate bună de a vedea dacă aceste două valori au într-adevăr un efect negativ asupra utilizatorilor dvs.

Cuvinte cheie nealiniate

Când ați făcut ultima dată cercetarea cuvintelor cheie? 

Anul trecut? Ultima reproiectare? Nu?

Cercetarea cuvintelor cheie este ceva absolut esențial pentru succesul site-ului dvs. web, al SEO, al PPC și al campaniilor dvs. de marketing.

Fără cercetarea cuvintelor cheie, doar ghiciți ce caută oamenii. Este posibil să vizați cuvinte cheie cu o concurență uriașă pentru care nu vă veți clasa niciodată. 

Este posibil să vizați cuvinte cheie pe care nimeni nu le caută vreodată.

Este posibil să vizați chiar cuvinte cheie care nu se potrivesc cu produsele sau serviciile dvs.

Chiar dacă lucrați din cercetarea cuvintelor cheie care a avut un succes deosebit în trecut, asta nu înseamnă că vor fi întotdeauna cele mai bune cuvinte cheie țintă. 

Concurenții devin mai inteligenți, utilizatorii au preocupări diferite, afacerea dvs. oferă schimbări - se întâmplă pandemii! Cercetarea cuvintelor cheie nu este niciodată o afacere unică, așa că, chiar dacă aveți încredere în cuvintele cheie țintă, o reproiectare este o oportunitate de a fi absolut sigur.

Accesibilitate

Internetul ar trebui să fie pentru toată lumea, așa că accesibilitatea site-ului ar trebui să facă întotdeauna parte din orice proiect de site. Dar, din păcate, mulți oameni au trecut cu vederea până acum.

Acum, mai mulți oameni recunosc că este esențial să existe un site web pe care vizitatorii cu dizabilități și persoanele cu deficiențe de vedere să îl poată utiliza cu ușurință.

Nu numai că este lucrul corect de făcut, ci vă deschide afacerea și către mai mulți utilizatori.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare