Ghidul suprem pentru monitoare de studio
Pentru inginerul audio dedicat sau pentru producătorul muzical, monitoarele de studio sunt o parte esențială a configurației dvs. În generațiile anterioare, o piesă audio finisată de înaltă calitate putea fi obținută doar într-un studio profesional, dar datorită minunilor tehnologiei moderne, acum este posibil să vă bucurați de rezultate profesionale în confortul propriei case – iar monitoarele de studio sunt esențiale pentru profitând la maximum de spațiul de înregistrare.
Spre deosebire de difuzoarele standard, care sunt concepute pentru a îmbunătăți sunetul înregistrărilor, monitoarele de studio urmăresc să ofere o reproducere precisă a înregistrării originale – oferindu-vă o idee „negi și tot” despre cum sună sunetul dvs., permite utilizatorului să mixeze și master pentru a vă asigura că produsul finit va suna cât mai impresionant posibil, fie pe difuzoare de ultimă generație, fie pe o pereche de căști ieftine.
În lumea monitoarelor home studio, modelele sunt disponibile la o gamă largă de prețuri, cuprinzând totul, de la seturi de bază, entry-level până la monitoare high-end care costă mii de lire sterline – deci este important să înțelegeți ce aveți nevoie și să stabiliți un buget. ; atunci poți ajunge la problema dificilă de a decide ce model să cumperi. Și aici intervenim – experții noștri au evaluat toți jucătorii importanți din industria monitoarelor home studio și au venit cu câteva sugestii pentru toate bugetele, asigurându-vă că puteți lua o decizie informată și puteți găsi monitoarele perfecte pentru nevoile dvs.
Înțelegeți ceea ce încercați să obțineți
Înainte de a vă cumpăra monitoarele, este important să știți exact ce doriți de la ele. Prețurile pot varia foarte mult de la un monitor la altul, cu o gamă largă de funcții de-a lungul spectrului. Dacă abia sunteți la început în lumea producției audio, este posibil să descoperiți că monitoarele ieftine, de nivel de intrare, pot face tot ce aveți nevoie, în timp ce inginerii mai experimentați vor necesita un set mai avansat – și mai costisitor.
Asigurați-vă că, înainte de a vă lua decizia, aveți clar ce căutați; o configurație high-end poate oferi mai multe funcții, dar dacă nu le folosești, atunci nu are sens să irosești bani, în timp ce cumpărarea de monitoare mai ieftine se poate dovedi a fi o economie falsă dacă descoperi rapid că ai nevoie de ceva mai high-tech. și trebuie să plătească pentru un set nou, lăsând monitoarele dumneavoastră aproape noi să colecteze praf.
Profită la maximum de bugetul tău
Odată ce ți-ai stabilit bugetul, următorul pas este să te asiguri că obții o valoare maximă pentru bani. Primul loc de început este magazinul online Audiosys , care oferă un raport calitate-preț excelent, precum și o funcție excelentă de potrivire a prețurilor pentru a vă asigura că obțineți cel mai mic preț posibil.
În plus, veți descoperi că diferitele monitoare au avantaje și dezavantaje diferite – monitoarele ușoare, ușor de transportat sunt ideale pentru cei care își mută monitoarele în mod regulat (de exemplu, dacă nu aveți un spațiu de studio permanent), în timp ce cei care dacă aveți un home studio dedicat, poate prefera aspectul și sunetul mai substanțial ale modelelor mai voluminoase – iar unele monitoare sunt mai bune la reproducerea frecvențelor joase sau înalte.
Aflați ce putere aveți nevoie
Ați putea fi iertat să credeți că puterea unui monitor de studio echivalează doar cu volumul său maxim, dar nu este cazul. Un set de monitoare cu putere mai mare oferă, de asemenea, un sunet mai detaliat într-o gamă dinamică mai largă, permițându-vă mai mult control asupra sunetului audio fără a experimenta distorsiuni - monitoarele mai ieftine tind să aibă o putere mai mică, ceea ce înseamnă că frecvențele audio înalte și joase. sunt mai predispuse la distorsiuni, deoarece monitoarele nu pot face față ieșirii necesare. În funcție de tipul de sunet pe care doriți să îl creați – nivelurile de bas ridicate reprezintă o problemă specială pe monitoarele cu putere redusă – poate fi necesar să luați în considerare monitoare care vă pot satisface cerințele.
Un alt lucru de luat în considerare atunci când decideți asupra puterii de care aveți nevoie este dimensiunea studioului dvs. (vom discuta mai jos despre acest lucru) - deși majoritatea studiourilor de acasă sunt destul de mici și nu vor necesita o configurație deosebit de puternică, o cameră mai mare va necesita o putere mai mare. Ca regulă generală, 50 de wați este un bun punct de plecare pentru home studioul dvs.
Amintiți-vă – monitoarele dvs. acordă prioritate preciziei în detrimentul sunetului bun
Este important să rețineți că, spre deosebire de difuzoarele obișnuite, monitoarele de studio nu sunt proiectate să îmbunătățească sunetul audio pe măsură ce este redat - de fapt, este complet opusul. Deși este posibil să aveți o configurație hi-fi de ultimă generație, care redă sunetul în toată splendoarea sa, nu toată lumea are acest lux - iar monitoarele de studio sunt concepute pentru a oferi o reprezentare precisă, negi și toate, a înregistrării dvs. , permițându-vă să recunoașteți și să eliminați orice probleme care pot ieși în evidență atunci când sunetul este redat pe difuzoare de calitate slabă.
Amintiți-vă că monitoarele dvs. urmăresc să ofere cea mai bună platformă posibilă pentru îmbunătățirea produsului finit și nu vor încerca să adauge un bas mai puternic sau un high-end mai clar așa cum o fac difuzoarele - vor expune orice probleme de frecvență care trebuie modificate, așa că ca înregistrarea dvs. stăpânită să sune cât mai bine posibil; pentru ascultătorii obișnuiți, un set obișnuit de difuzoare va suna „mai bine” decât un set de monitoare de studio, dar, în scopuri de editare, le lipsește acuratețea și detaliile pe care le oferă un monitor de studio bun – așa că, dacă testați un monitor de studio, setați și Sunetul pare plat și slab alimentat, fiți conștienți de faptul că acesta nu este un dezavantaj, ci un avantaj major!
Asigurați-vă că spațiul dvs. de înregistrare are o acustică adecvată
Indiferent de bugetul tău, este important să ții cont de acustica camerei tale înainte de a te arunca la un nou set de monitor de studio. Nu are rost să cheltuiești o mică avere pe configurația ta, apoi să o pui într-o cameră care nu poate profita la maximum de ea – iar sunetul audio poate fi afectat de orice, de la dimensiunea unei camere până la diferite obiecte. conținute în acesta și amplasarea monitoarelor în sine, deci pot fi multe de luat în considerare.
În primul rând, va trebui să vă asigurați că monitoarele sunt bine poziționate; în mod ideal, dacă cumpărați un set de monitoare pentru câmp apropiat, ar trebui să fiți la aproximativ 1-2 metri distanță atunci când ascultați - poziția optimă de ascultare. Dacă camera dvs. este suficient de mare, ar trebui să vă uitați să vă mențineți monitoarele la cel puțin 2,2 m de pereți pentru a minimiza impactul basului care sări de pe pereți, în timp ce investiți în suporturi pentru difuzoare pentru a menține monitoarele la cel puțin câțiva metri distanță. pamantul. Aceste sfaturi ar trebui să vă ajute să reduceți efectul ambiantei camerei asupra sunetului dvs., asigurându-vă că monitoarele oferă o reprezentare exactă a înregistrărilor dvs.
Maximizați-vă potențialul cu o pereche de monitoare de studio (sau mai multe!)
O pereche de monitoare este cheia pentru a profita la maximum de înregistrările stereo și este esențială pentru a vă asigura că canalele dvs. audio sunt echilibrate corect. Pentru cei cu un buget mai mare, puteți lua în considerare chiar și o pereche suplimentară de monitoare de studio - achiziționarea unei perechi ieftine pentru redarea sunetului vă va permite să vă faceți o idee despre cum va suna mixul dvs. pentru consumatorul mediu.