Comunicate de Afaceri

Singurul model Minimoog D se întoarce

Asheville, NC, 17 noiembrie 2022 — Lansat inițial în 1970, Minimoog Model D a schimbat fața muzicii moderne și a servit drept arhetip pentru toate sintetizatoarele care au urmat.

Instrumentul complet analogic a câștigat aprecieri pentru combinarea sunetului colosal al sintetizatoarelor modulare Moog din anii 1960 cu accesibilitatea modulelor precablate, ceea ce înseamnă că ar putea fi jucat instantaneu și intuitiv, fără a fi necesare cabluri de corelare. O inovație revoluționară, Minimoog a fost rapid îmbrățișat de o listă diversă de interpreți, precum Herbie Hancock, Kraftwerk, Jan Hammer, Sun Ra, Giorgio Moroder, Parliament Funkadelic, Pink Floyd și Gary Numan - toate modelând sunete unice și creând noi genuri. cu instrumentul.

La mai bine de o jumătate de secol de la inventarea sa, Minimoog Model D este din nou în producție la fabrica Moog din Asheville, Carolina de Nord. Un instrument sonor de excepție și unul dintre cele mai iubite și iconice sintetizatoare concepute vreodată, revine pentru a inspira următoarea generație de muzicieni electronici. 

O recreație atemporală a celui mai important sintetizator din istorie

Construit pentru a rezista o viață întreagă, fiecare nou Minimoog Model D oferă calitatea venerată, senzația de nedefinit și sunetul autentic al unui Moog vintage impecabil.

Motorul de sunet râvnit și calea semnalului audio rămân identice cu Modelul D pe care Bob Moog și echipa sa l-au proiectat în anii 1970. Această ultimă ediție a instrumentului include și seria de modificări funcționale populare din producția din 2016, care au extins capacitățile acestui sintetizator. Aceste modificări includ un LFO analog dedicat cu forme de undă triunghiulare și pătrate, o tastatură Fatar premium cu viteză și presiune disponibilă prin mufele CV din panoul superior cu trimpoturi la bord, integrare MIDI, calibrare îmbunătățită a roții de înălțime și o modificare a feedback-ului mixerului care permite modelului Minimoog D să depășești și să țipi cu rotirea unui buton. ​

În plus, pentru prima dată în istoria sa, Minimoog Model D are acum o roată de pas cu arc, care revine la centru la eliberare. Această îmbunătățire – o solicitare populară a artistului – permite o redabilitate îmbunătățită și performanțe sălbatice. Această nouă ediție include și actualizări ale funcționalității MIDI, permițând o integrare îmbunătățită a studiourilor moderne.

Sintetizatorul analogic monofonic cu trei oscilatoare este găzduit în siguranță într-un dulap de cireșe Appalachian de proveniență locală, cu o pată de nuc inspirată de moștenire și șasiu din aluminiu finisat manual. Sunând la fel de vibrant și profund ca întotdeauna, legendarul său filtru low-pass ladder, oscilatoarele puternice și mixerul bogat de saturație păstrează amplasarea exactă a componentelor și designul prin orificiu al unui Minimoog Model D din anii 1970.

Un sunet pentru epoci: cele cinci decenii de influență ale modelului D

O bază de scenă și studio de 52 de ani și mai mult, Minimoog Model D este o piesă cheie din istoria muzicii care continuă să inspire artiști de toate genurile, culturile și vârstele din întreaga lume.

Electrizant funk-ul și disco-ul în anii 1970, permițând noul val în anii 1980, ancorarea sunetelor techno și hip-hop în anii 1990 și transcendând genurile de la începutul noului mileniu, sunetele sintetizatorului sunt acum la fel de omniprezente în muzică. ca vocea umană.

De-a lungul istoriei, Minimoog Model D a fost folosit în mod special de unii dintre cei mai inovatori muzicieni ai timpului nostru. Bernie Worrell a folosit instrumentul ca bază pentru sunetul futurist al Parlamentului Funkadelic. Kraftwerk a folosit modelul D pe albumul concept de pionierat Autobahn, definind un gen cu totul nou de muzică electronică. Gary Numan a înlocuit chitarile trupei sale live cu Minimoogs, creând prototipul pentru muzica industrială. Sunetul clasic al Minimoog Model D poate fi auzit pe Catch a Fire de Bob Marley, Low de David Bowie și The Chronic de Dr. Dre, pentru a numi câteva. ​

Tonul distinct al modelului D poate fi auzit și în înregistrările și spectacolele live de la artiști influenți precum Devo, Chaka Kahn, Frank Zappa, Giorgio Moroder, Nine Inch Nails, Kate Bush, Ozzy Ozbourne, Pink Floyd, Portishead, Rush, Jan Hammer, Phil Collins. , Beastie Boys, Radiohead, Herbie Hancock, Sun Ra și Paul McCartney. ​Puține instrumente au avut un impact atât de important în lumea muzicii precum Minimoog Model D. Acum, disponibilă pentru o nouă generație de creatori, moștenirea acestui celebru sintetizator și a inventatorului său, Dr. Bob Moog, continuă să trăiască. ​

Construit manual pentru a dura o viață

La fabrica Moog din Asheville, Carolina de Nord, fiecare sintetizator Minimoog Model D este construit manual, conform specificațiilor sale originale din fabrică. Acordând

cea mai mare importanță materialelor de înaltă calitate, toate componentele sunt aprovizionate cu atenție și realizate pentru a surprinde sentimentul de nedescris al modelului original Minimoog D. Fiecare unitate care călătorește prin etajul de producție Moog vede plasarea identică a componentelor și designul orificiului traversant al iubitului. Minimoog Model D din anii 1970 într-un șasiu din aluminiu finisat manual, fixat pe un dulap din lemn de esență tare din Appalachi realizat manual. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare